Kartoffelmadder med purløgsmayo og ristede løg
- 4 Personer
Purløgsmayo
1 potte | purløg Dild, ramsløg eller kørvel kan også bruges |
100 g | mayonnaise |
1 tsk. | coop dijonsennep |
0.5 tsk. | hvidvinseddike |
- | Lidt salt og peber |
Friterede løg
3 stk. | små rødløg |
2 spsk. | hvedemel |
- | Lidt salt og peber |
- | olie Anvend gerne en neutral |
300 g | kartofler. Gerne nye kartofler |
6 skiver | rugbrød Efter eget valg |
- | Frisk purløg |
Sådan gør du
-
1Purløgsmayo: Kom purløg, 1 spsk. mayo, sennep og eddike i en minihakker, og blend det til en lysegrøn pure. Vend pureen i resten af mayoen. Smag til med salt og peber. Sæt mayoen på køl indtil servering.
-
2Del løgene i ringe, og vend dem i hvedemel. Varm olie i en kasserolle, og steg løgene sprøde og gyldne, 2-4 ad gangen. Lad løgene køle af på et stykke køkkenrulle, og drys med salt og peber.
-
3Skær kartoflerne i skiver, og smør evt. rugbrødet med smør. Fordel kartoffelskiver på brødet, og top med purløgsmayo, ristede løg og friske urter.
Tip!
Brug de friterede løg som tilbehør til kødretter eller som topping på hotdog, fiskefrikadeller, smørrebrød med roastbeef eller en spegepølsemad.