Kartoffelmadder med purløgsmayo og ristede løg
FROKOST

Kartoffelmadder med purløgsmayo og ristede løg

Syrlig purløgsmayo og sprøde ristede løg giver et twist, som klæder den sødlige smag i de første nye kartofler.
  • 4 Personer

Purløgsmayo

1 potte purløg Dild, ramsløg eller kørvel kan også bruges
100 g mayonnaise
1 tsk. coop dijonsennep
0.5 tsk. hvidvinseddike
- Lidt salt og peber

Friterede løg

3 stk. små rødløg
2 spsk. hvedemel
- Lidt salt og peber
- olie Anvend gerne en neutral
300 g kartofler. Gerne nye kartofler
6 skiver rugbrød Efter eget valg
- Frisk purløg

Sådan gør du

  1. 1
    Purløgsmayo: Kom purløg, 1 spsk. mayo, sennep og eddike i en minihakker, og blend det til en lysegrøn pure. Vend pureen i resten af mayoen. Smag til med salt og peber. Sæt mayoen på køl indtil servering.   
  2. 2
    Del løgene i ringe, og vend dem i hvedemel. Varm olie i en kasserolle, og steg løgene sprøde og gyldne, 2-4 ad gangen. Lad løgene køle af på et stykke køkkenrulle, og drys med salt og peber.   
  3. 3
    Skær kartoflerne i skiver, og smør evt. rugbrødet med smør. Fordel kartoffelskiver på brødet, og top med purløgsmayo, ristede løg og friske urter.  

Tip!

Brug de friterede løg som tilbehør til kødretter eller som topping på hotdog, fiskefrikadeller, smørrebrød med roastbeef eller en spegepølsemad.