Halloumi med persillesovs & doven kartoffelmos
- 4 Personer
Doven kartoffelmos:
1 kg | kartofler (gerne bagekartofler, de tager mindst tid at forberede) |
0.5 dl. | olivenolie 3 spsk. smør |
- | salt |
- | peber |
Persillesovs:
3 spsk. | smør |
3 spsk. | hvedemel |
4 dl. | vand |
1.5 dl. | fløde |
0.5 dl. | hvidvin (kan erstattes med vand) |
1 spsk. | grøntsagsfond koncentreret |
lidt | muskatnød efter smag |
- | salt |
- | friskkværnet peber |
2 stk. | citroner , skallen |
2 håndfulde | bredbladet persille , finthakket |
Halloumi:
400 g | halloumi |
2 stk. | æg sammenpisket |
1 dl. | mel |
3 dl. | pankorasp |
lidt | neutral olie |
50 g | smør |
Grønne bønner:
300 g | grønne bønner , frosne |
- | citronsaft |
1 spsk. | olivenolie eller smør |
Sådan gør du
-
1Skræl kartoflerne, og skær dem i tern på ca. 2 cm. Kom i en gryde, og dæk med koldt vand. Kog op ved høj varme.
-
2Lad simre i 8-10 minutter, til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe lidt af. Tilsæt så olivenolie eller smør, godt med salt og peber, og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Smag til.
-
3Når kartoflerne er sat over, varmes en lille gryde op til middel varme, og smørret smeltes. Kom hvedemelet i, og steg godt igennem i et par minutter. Bland vand, fløde, hvidvin og fond i en kande. Tilsæt lidt ad gangen til gryden, mens du pisker.
-
4Når væsken er tilsat, rives frisk muskatnød i, og sovsen får godt med friskkværnet peber. Kog op, og lad simre i 5 minutter. Tag af varmen, og tilsæt skal fra 1-2 citroner. Smag til.
-
5Inden servering tilsættes finthakket persille og godt skvæt citronsaft.
-
6Skær halloumien i skiver på 6-8 mm. Vend først i sammenpisket æg, dernæst i mel blandet med pankorasp. Steg ved middel til høj varme i olie og smør, til de er gyldenbrune.
-
7Varm de grønne bønner igennem i en gryde med kogende vand. Tilsæt et drys salt, et skvæt citronsaft samt olie eller smør.