Halloumi med persillesovs & doven kartoffelmos
VEGETAR

Halloumi med persillesovs & doven kartoffelmos

  • 4 Personer

Doven kartoffelmos:

1 kg kartofler (gerne bagekartofler, de tager mindst tid at forberede)
0.5 dl. olivenolie 3 spsk. smør
- salt
- peber


Persillesovs:

3 spsk. smør
3 spsk. hvedemel
4 dl. vand
1.5 dl. fløde
0.5 dl. hvidvin (kan erstattes med vand)
1 spsk. grøntsagsfond koncentreret
lidt muskatnød efter smag
- salt
- friskkværnet peber
2 stk. citroner , skallen
2 håndfulde bredbladet persille , finthakket

Halloumi:

400 g halloumi
2 stk. æg sammenpisket
1 dl. mel
3 dl. pankorasp
lidt neutral olie
50 g smør

Grønne bønner:

300 g grønne bønner , frosne
- citronsaft
1 spsk. olivenolie eller smør

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl kartoflerne, og skær dem i tern på ca. 2 cm. Kom i en gryde, og dæk med koldt vand. Kog op ved høj varme.
  2. 2
    Lad simre i 8-10 minutter, til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe lidt af. Tilsæt så olivenolie eller smør, godt med salt og peber, og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Smag til.
  3. 3
    Når kartoflerne er sat over, varmes en lille gryde op til middel varme, og smørret smeltes. Kom hvedemelet i, og steg godt igennem i et par minutter. Bland vand, fløde, hvidvin og fond i en kande. Tilsæt lidt ad gangen til gryden, mens du pisker.
  4. 4
    Når væsken er tilsat, rives frisk muskatnød i, og sovsen får godt med friskkværnet peber. Kog op, og lad simre i 5 minutter. Tag af varmen, og tilsæt skal fra 1-2 citroner. Smag til.
  5. 5
    Inden servering tilsættes finthakket persille og godt skvæt citronsaft.
  6. 6
    Skær halloumien i skiver på 6-8 mm. Vend først i sammenpisket æg, dernæst i mel blandet med pankorasp. Steg ved middel til høj varme i olie og smør, til de er gyldenbrune.
  7. 7
    Varm de grønne bønner igennem i en gryde med kogende vand. Tilsæt et drys salt, et skvæt citronsaft samt olie eller smør.