Cremet korn med urter og bacon
- 4 Personer
Ingredienser
4 dl. | perlerug, byg eller hel spelt |
400 g | rodfrugter, f.eks. persillerod eller selleri |
75 g | tørsaltet bacon |
dl. | piske-fløde |
1 spsk. | æbleeddike |
1 dl. | grofthakkede grønne urter, f.eks. persille, kørvel eller timian |
2 spsk. | friskrevet peberrod |
- | Lidt peber og salt |
Sådan gør du
-
1Kog kornet efter anvisning på pakken. Fortsæt med opskriften, mens byggen koger.
-
2Skær rodfrugter og bacon i små tern.
-
3Steg baconen i en sauterpande over middelvarme i 3 min.
-
4Tilsæt rodfrugterne og steg dem gyldne i yderligere 3 min.
-
5Lad byggen dryppe lidt af og steg den så med i sauterpanden.
-
6Hæld fløde, æbleddike og urter ved panden, varm retten igennem og smag til med salt og peber.
-
7Serveres i dybe tallerkener med et drys friskrevet peberrod på toppen.