Cremet korn med urter og bacon
AFTENSMAD

Cremet korn med urter og bacon

Vælg korn efter smag. Retten fungerer ganske godt alene som et hovedmåltid, men du kan også servere den som salat til et godt stykke kød.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 dl. perlerug, byg eller hel spelt
400 g rodfrugter, f.eks. persillerod eller selleri
75 g tørsaltet bacon
dl. piske-fløde
1 spsk. æbleeddike
1 dl. grofthakkede grønne urter, f.eks. persille, kørvel eller timian
2 spsk. friskrevet peberrod
- Lidt peber og salt

Sådan gør du

  1. 1
    Kog kornet efter anvisning på pakken. Fortsæt med opskriften, mens byggen koger.
  2. 2
    Skær rodfrugter og bacon i små tern.
  3. 3
    Steg baconen i en sauterpande over middelvarme i 3 min.
  4. 4
    Tilsæt rodfrugterne og steg dem gyldne i yderligere 3 min.
  5. 5
    Lad byggen dryppe lidt af og steg den så med i sauterpanden.
  6. 6
    Hæld fløde, æbleddike og urter ved panden, varm retten igennem og smag til med salt og peber.
  7. 7
    Serveres i dybe tallerkener med et drys friskrevet peberrod på toppen.