Cremet æbledrik
Der er noget umanerligt syndigt over smeltet smør, især når det kommer på toppen af en drink. I denne æbledrik er det som så ofte før, smørret der giver smagen. Ingefær, kanel og æble leder tankerne hen på æbletærte.

- 1 Person
Ingredienser
10 cl. | cognac eller calvados |
1 spsk. | smør |
1 spsk. | rørsukker |
4 skiver | frisk ingefær |
1 stk. | kanelstang |
4 dl. | god æblemost |
- | citronsaft |
- | revet muskatnød efter smag |
Sådan gør du
- 1.Bland cognac, smør, rørsukker, ingefær og kanelstang i en gryde. Lun blandingen over middel varme, indtil smørret er smeltet.
- 2.Tilsæt æblemost, og varm blandingen igennem (den må ikke koge), og smag til med citronsaft og lidt revet muskatnød.
- 3.Server straks æbledrikken i varme glas.
Tip!
Varm glassene til servering ved at fylde dem med kogende vand et par minutter inden servering. Hæld vandet ud, og fyld så glassen med den lune drik.