Chokoladekage med bær og saltdrys
- 8 Personer
Kage
120 g | 75% chokolade |
150 g | smør |
2 dl. | sukker |
4 stk. | æg |
1 dl. | hvedemel |
- | smør og sukker til formen |
Drys
250 g | bær, for eksempel blåbær |
60 g | 75% chokolade |
1 tsk. | Saltflager |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 175 grader. Smør en rugbrødsform eller springform på cirka 24 cm, og drys med sukker.
-
2Hak chokoladen, og smelt den i vandbad eller mikroovn.
-
3Kom smør og sukker i en skål, og pisk det sammen. Pisk et æg i ad gangen.
-
4Vend chokoladen heri, og vend til sidst hvedemel heri. (Bagepulver indgår ikke i opskriften).
-
5Kom dejen i formen, og fordel den jævnt. Stil den midt i ovnen, og bag kagen i 20 minutter, hvis du ønsker en klæg konsistens, eller 30 minutter, hvis du ønsker den gennembagt.
-
6Afkøl kagen, og læg den på et fad. Fordel bær over den kolde kage.
-
7Smelt chokoladen, og fordel den over bærrene.
-
8Drys med lidt salt, og server kagen, når chokoladen er stivnet.