En blød chokoladekage med fin topping. En stor skefuld flødeskum hertil er også godt. Og en god kop kaffe.
8 Personer
Kage
120 g
75% chokolade
150 g
smør
2 dl
sukker
4 stk.
æg
1 dl
hvedemel
-
smør og sukker til formen
Drys
250 g
bær, for eksempel blåbær
60 g
75% chokolade
1 tsk.
Saltflager
ANNONCE
Sådan gør du
1
Sæt ovnen på 175 grader. Smør en rugbrødsform eller springform på cirka 24 cm, og drys med sukker.
2
Hak chokoladen, og smelt den i vandbad eller mikroovn.
3
Kom smør og sukker i en skål, og pisk det sammen. Pisk et æg i ad gangen.
4
Vend chokoladen heri, og vend til sidst hvedemel heri. (Bagepulver indgår ikke i opskriften).
5
Kom dejen i formen, og fordel den jævnt. Stil den midt i ovnen, og bag kagen i 20 minutter, hvis du ønsker en klæg konsistens, eller 30 minutter, hvis du ønsker den gennembagt.
6
Afkøl kagen, og læg den på et fad. Fordel bær over den kolde kage.
7
Smelt chokoladen, og fordel den over bærrene.
8
Drys med lidt salt, og server kagen, når chokoladen er stivnet.