Kan det vakuumpakkede kød komme direkte i sous vide-gryden?
Hvis man køber kød, der er vakuum-pakket, kan man så lomme det direkte i sous vide-gryden? Eller skal man pakke det om? I nogle sous vide-opskrifter står der, at man skal skolde eller brune kød, inden man kommer det i vakuum-posen, for at dræbe bakterier på overfladen. Men det er de færreste opskrifter, der anbefaler det. Har I nogen holdning til det?
Niels Henriksen
Svar fra Mia Kristensen
Du skal altid ompakke kødet til varmesikre poser, som er beregnet til kogning (sous vide), medmindre det direkte står på emballagen, at det skal tilberedes i sous vide og koges i plastikken. I forhold til håndteringen inden sous vide er det tilberedningstemperaturen, som afgør det. Følg altid gennemtestede opskrifter fra professionelle udviklere. Fødevarestyrelsen har en rigtig fin beregner for varmebehandling af fødevarer, så du kan se, om din varmebehandling er sikker.
Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.