Persillerødderne fortjener at blive til både blød mos og sprøde chips. Vi serverer lammeculotte til.
4 Personer
Ingredienser
800 g
lammeculotte
2 spsk.
olivenolie
3 spsk.
tamari Ellersojasauce
1 spsk.
limesaft
1 tsk.
honning
1 fed
hvidløg
2 tsk.
chiliflager
1 kg
persillerødder
20 g
smør
lidt
lidt salt
2 dl
fritureolie
ANNONCE
Sådan gør du
1
Sæt ovnen på 225 grader. Læg culotten i et ildfast fad. Hæld olivenolie henover og brun i 15 minutter. Skru ned til 160 grader og steg videre i 10 minutter.
2
Rør tamari sammen med limesaft, honning, revet hvidløg og chili. Tag kødet ud og hæld marinaden over kødet. Lad stå i 5 minutter, før du skærer i skiver.
3
Vask persillerødderne, tag den største fra til chips. Skær resten i mindre stykker.
4
Kog dem møre i cirka 15 minutter. Afdryp, men gem kogevandet. Mos rødderne. Justér konsistensen med kogevandet og smag til med smør, salt og peber.
5
Varm fritureolien op i en lille gryde. Høvl den store persillerod i tynde strimler og steg strimlerne sprøde en lille portion ad gangen. Du kan gemme olien til næste gang, du skal friturestege grøntsager.