Persillerodsmos med chips og lam
- 4 Personer
Ingredienser
800 g | lammeculotte |
2 spsk. | olivenolie |
3 spsk. | tamari Ellersojasauce |
1 spsk. | limesaft |
1 tsk. | honning |
1 fed | hvidløg |
2 tsk. | chiliflager |
1 kg | persillerødder |
20 g | smør |
lidt | lidt salt |
2 dl. | fritureolie |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 grader. Læg culotten i et ildfast fad. Hæld olivenolie henover og brun i 15 minutter. Skru ned til 160 grader og steg videre i 10 minutter.
-
2Rør tamari sammen med limesaft, honning, revet hvidløg og chili. Tag kødet ud og hæld marinaden over kødet. Lad stå i 5 minutter, før du skærer i skiver.
-
3Vask persillerødderne, tag den største fra til chips. Skær resten i mindre stykker.
-
4Kog dem møre i cirka 15 minutter. Afdryp, men gem kogevandet. Mos rødderne. Justér konsistensen med kogevandet og smag til med smør, salt og peber.
-
5Varm fritureolien op i en lille gryde. Høvl den store persillerod i tynde strimler og steg strimlerne sprøde en lille portion ad gangen. Du kan gemme olien til næste gang, du skal friturestege grøntsager.
-
6Servér kød og sky til mos og chips.