Opskrift på lækre karamelsnitter
Sådan gør du
Bund
60 g brun farin
220 g hvedemel
½ tsk bagepulver
100 g smør
1 vaniljestang
1 æg
Karamelcreme
3 dåser kondenseret mælk
150 g smør
150 g sukker
4 tsk stærk kaffe
Glasur
200 g mørk chokolade
50 g smør
Fremgangsmåde
- Rør mel, farin, bagepulver og vanilje sammen
- Smelt smørret og kom i
- Fordel dejen i en 28x18 cm form med bagepapir
- Bages i cirka 8 minutter ved 180 grader - tages ud, før den bliver gylden
- Rør kondenseret mælk, smør, sukker og kaffe i en gryde ved jævn varme til det koger - det er VIGTIGT at karamellen ikke brænder på.
- Dæmp varmen og rør i 5 minutter mere til karamellen er tyk
- Hæld karamellen over mørdejen og bag i 10 minutter på 180 grader
- Lad kagen afkøle, imens du smelter smør og chokolade sammen
- Smør chokoladen over karamellaget og sæt kagen på køl til den er fast (minimum 3-4 timer)
- Skær kagen i små firkanter og server. Velbekomme!