Opskrift på lækre karamelsnitter

Lækre karamelsnitter med chokolade, sprød mørdejsbund og blød karamel - umulig at holde snitterne fra.

Sådan gør du

Bund 

60 g brun farin

220 g hvedemel 

½ tsk bagepulver

100 g smør

1 vaniljestang

1 æg

Karamelcreme

3 dåser kondenseret mælk

150 g smør

150 g sukker

4 tsk stærk kaffe 

Glasur 

200 g mørk chokolade

50 g smør 

Fremgangsmåde

  1. Rør mel, farin, bagepulver og vanilje sammen
  2. Smelt smørret og kom i
  3. Fordel dejen i en 28x18 cm form med bagepapir 
  4. Bages i cirka 8 minutter ved 180 grader - tages ud, før den bliver gylden
  5. Rør kondenseret mælk, smør, sukker og kaffe i en gryde ved jævn varme til det koger - det er VIGTIGT at karamellen ikke brænder på. 
  6. Dæmp varmen og rør i 5 minutter mere til karamellen er tyk 
  7. Hæld karamellen over mørdejen og bag i 10 minutter på 180 grader
  8. Lad kagen afkøle, imens du smelter smør og chokolade sammen
  9. Smør chokoladen over karamellaget og sæt kagen på køl til den er fast (minimum 3-4 timer) 
  10. Skær kagen i små firkanter og server. Velbekomme! 

Læs mere om