Hjemmelavede studenterbrød

Har du nogle gamle kage- eller wienerbrødsrester? Så brug dem til at lave dine egne lækre studenterbrød!

Sådan gør du

Mørdej

75 g koldt smør

200 g hvedemel

50 g flormelis

¼ tsk. Salt

1 lille æg

Fyld

1 kg kagerester (du kan bruge al slags wienerbrød og kage)

3 spsk. marmelade fx hindbær

1 tsk. romessens

Eventuelt lidt vand

Eventuelt 2 spsk. kakao

Ekstra

Marmelade til at smøre mellem mørdej og fyld

200 g flormelis til glasur

Krymmel

  1. Start med at lave mørdejen ved at rive smørret med et rivejern og bland det sammen med mel, flormelis og salt. Det er nemmest at bruge hænderne. Saml dejen med et æg.
  2. Pak din mørdej ind i film og læg den på køl i en time.
  3. Rul dejen ud i en lille form og bag den ved 185 grader i 15 minutter til kanterne er lysebrune.
  4. Blend dine kagerester sammen med marmelade og romessens. Hvis du ikke bruger chokoladekagerester, skal du tilføje kakao for at få den brune farve. Det kan være svært at få smuldret resterne ordentligt sammen, så tilføj eventuelt lidt vand. Det gør fyldet mere medgørligt. Har du en foodprocessor, er det også mere effektivt end en almindelig blender.
  5. Bland flormelis og lidt vand for at lave din glasur.
  6. Saml dit studenterbrød ved at smøre marmelade på din bagte og afkølede mørdej. Hæld fyldet oven på marmeladen og glat overfladen med en kniv. Hæld glasur og til sidst krymmel på.

Læs mere om