Hjemmelavede studenterbrød
Sådan gør du
Mørdej
75 g koldt smør
200 g hvedemel
50 g flormelis
¼ tsk. Salt
1 lille æg
Fyld
1 kg kagerester (du kan bruge al slags wienerbrød og kage)
3 spsk. marmelade fx hindbær
1 tsk. romessens
Eventuelt lidt vand
Eventuelt 2 spsk. kakao
Ekstra
Marmelade til at smøre mellem mørdej og fyld
200 g flormelis til glasur
Krymmel
- Start med at lave mørdejen ved at rive smørret med et rivejern og bland det sammen med mel, flormelis og salt. Det er nemmest at bruge hænderne. Saml dejen med et æg.
- Pak din mørdej ind i film og læg den på køl i en time.
- Rul dejen ud i en lille form og bag den ved 185 grader i 15 minutter til kanterne er lysebrune.
- Blend dine kagerester sammen med marmelade og romessens. Hvis du ikke bruger chokoladekagerester, skal du tilføje kakao for at få den brune farve. Det kan være svært at få smuldret resterne ordentligt sammen, så tilføj eventuelt lidt vand. Det gør fyldet mere medgørligt. Har du en foodprocessor, er det også mere effektivt end en almindelig blender.
- Bland flormelis og lidt vand for at lave din glasur.
- Saml dit studenterbrød ved at smøre marmelade på din bagte og afkølede mørdej. Hæld fyldet oven på marmeladen og glat overfladen med en kniv. Hæld glasur og til sidst krymmel på.