Pappardelle med friske grøntsager og selleripesto
FROKOST

Pappardelle med friske grøntsager og selleripesto

Delikat pastaret med smag af bladselleri, fennikel, hvidløg og parmesan
  • 4 Personer

Ingredienser

300 g tørret pasta Brug papardelle
2 spsk. olivenolie
1 stk. løg skåret i tynde skiver
2 stængler bladselleri I tyndeskiver
1 stk. courgette I tynde skiver
1 stk. fennikel I tynde skiver
1 dl. grøntsagsbouillon
lidt Lidt peber og salt

Selleripesto

0.75 dl. mandler, ristede
25 g parmesanost
2 fed fed hvidløg Hakket
- fintsnittede blade fra sellerien
1 håndfuld bredbladet persille
1 dl. olivenolie
lidt hvidvinseddike Tilføj efter smag

Sådan gør du

  1. 1
    Start med at lave selleripesto. Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker i den nævnte rækkefølge, og blend det hele sammen til en ensartet pesto. Smag til med eddike, salt og peber. Juster evt. konsistensen med ekstra olivenolie, den skal være relativt tyk og ikke for olieret.    
  2. 2
    Bring en stor gryde vand i kog, og tilsæt en god skefuld salt. Kog pastaen efter anvisning på pakken.   
  3. 3
    Varm imens olien i en sauterpande. Steg alle grøntsagerne i 4-5 min. over middel/høj varme, til de er møre, men ikke tager farve. Hæld grøntsagsbouillon i, og tilsæt 3-4 spsk. af selleripestoen. Smag til med salt og peber.   
  4. 4
    Vend den nykogte pasta sammen med grøntsagerne, og server straks!