Opskrifter med knoldselleri: 3 nemme til aftensmaden

Den brune knold er et delikat tilbehør til et hav af retter - men knoldselleri kan også være hovedpersonen i din hverdagsmad. I videoen klæder MasterChef-vinder, Anders Halskov-Jensen dig på til at lave 3 nemme og lækre opskrifter med knoldselleri.

Puré af knoldselleri

Et universelt tilbehør til hovedretter. Knoldselleripuré er en delikat makker til en god bøf eller andet stegt kød.

Det skal du bruge:

  • 1 knoldselleri
  • 200 g smør
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk kanel
  • salt og peber

Sådan gør du:

Skær det yderste af sellerien og skær den i store tern, der koges møre i saltvand. Det tager cirka 20 minutter. Derefter blendes de møre sammen med smør og kogevand i følgende forhold: 800g selleri, 200 g smør og 1 dl kogevand. Når puréen er blendet helt glat, smages den til med eddike, kanel, salt og peber.

Tilberedningstid: 30 minutter

 

Saltbagt knoldselleri

Den saltbagte hele knoldselleri fungerer som tilbehør i mange hovedretter med kød. Men kan også være hovedperson i sin egen ret serveret med brunet smør med kapers og citron og en salat ved siden af.

Det skal du bruge:

  • 1 knoldselleri
  • 4-6 kg salt

Sådan gør du:

En hel selleri vaskes grundigt og puttes i en gryde og dækkes med salt. Det hele bages i ovnen ca. 2 timer. Gryden tages ud, og sellerien bankes fri for salt. Det yderste lag tages af, resten skæres i kvarte.

Tilberedningstid: 135 minutter

 

Stegte selleritern

Lynhurtigt tilbehør til de fleste hovedretter. Stegte selleritern kan erstatte kartofler til både kød, fisk og fjerkræ.

Det skal du bruge:

  • 1 knoldselleri
  • 2 spsk olie eller andet fedtstof
  • frisk timian
  • salt og peber

Sådan gør du:

Skræl sellerien og skær den i små tern. Varm olie godt op i en pande og put selleritern i. Tilsæt timiankviste, salt og peber og steg ternene, til de er møre og gyldne.

Tilberedningstid 20 minutter