Træning gør din hjerne skarpere

En god omgang træning skærper hjernen og øger din koncentration umiddelbart efter træningen.

En tur i fitnesscentret øger din koncentration og gør din hjerne skarpere umiddelbart efter

Træning har en umiddelbar effekt

En tur i træningscentret kan gøre din hjerne skarp, og kan være en god idé, hvis du skal løse en opgave, der kræver dine hjernecellers fulde opmærksomhed.

En god træning på mellem 20 og 60 minutter kan nemlig øge din koncentration umiddelbart efter træningen. Alt efter hvor god form du er i, vil effekten typisk vare fra cirka 40 minutter til over en time, hvis du er i god form. Det fremgår i en artikel fra Harvard Medical School.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Øget blodtilførelse skærper hjernen

Den øgede blodtilførelse til hjernen, der opstår, når vi træner, medvirker til, at vores koncentrationsevne stiger. Derudover stimulerer træningen også nervecellerne til at udløse flere neurotransmittere også kaldet signalstoffer, som står for at overføre signaler mellem hjernecellerne, og jo flere af dem, jo bedre kan vores hjerne fungere.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Træn ikke for hårdt

Men man skal også passe på med at træne for meget. Man bør holde intensiteten på et moderat niveau, hvilket svarer til at vejrtrækningen bliver hurtigere, og man begynder at svede, for at det mentale boost kan opnås. Det er lige meget, hvordan du opnår sveden på panden. Ligesom man ikke skal træne for hårdt, skal man heller ikke træne mere end 60 minutter, for så slår vi over i at blive trætte, og så fungerer hjernen ikke optimalt.

Sørg også for at drikke noget væske under og efter træningen, for dehydrering virker sløvende på hjernen, og hvis man har svedt i 60 minutter, så er der forsvundet en del vand fra kroppen, der skal erstattes.

Generelt godt for hjernen

Studier har vist, at folk, som er fysisk aktive, oplever, at deres hjerne bliver holdt skarpere i længere tid op gennem livet. Så det er ikke bare sundt for din krop som sådan at træne, din hjerne bliver også i topform, hvis du holder dig fysisk aktiv.

Læs mere om