Redaktionen anbefaler






Sørg for, at maden i dit køleskab kan holde sig længst muligt, ved at holde det på max 5 grader, og opbevare letfordærvelige fødevarer på den koldeste hylde
Ældre køleskabe udgiver sig ofte for at være koldere, end de er. Selvom termometeret viser 5 grader, kan køleskabet let være flere grader varmere. Og det nedsætter holdbarheden på dine fødevarer markant. Så tag kontrollen, og tag selv temperaturen på dit køleskab.
Det er ganske simpelt. Stil et glas vand midt i køleskabet og sæt et termometer deri. Tjek efter en halv times tid.
Man kan også købe et decideret køleskabstermometer, som kan hænges i en krog på hylderne, og på den måde kan man løbende holde øje med temperaturen. Og skrue ned, hvis det er nødvendigt.
Reserver den koldeste hylde til kød, fisk og mælk, for så holder det sig længere. Det er et kendt råd. Men hvilken hylde er den koldeste i køleskabet?
Der findes mange myter og overbevisninger, når det kommer til køleskabets koldeste hylde. "Det er altid koldest øverst i køleskabet". "Nej, varmen stiger opad, så køleskabet er koldest nederst".
Men det afhænger af, hvor køleelementet sidder, og i de fleste moderne køleskabe er det faktisk placeret i midten! Så der findes ikke noget entydigt svar, du må selv have fat i termometeret.
Stil termometeret i et glas vand på de forskellige hylder og tjek efter en halv times tid, når vandet har optaget hyldens kulde.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10