Gå tidligt i gang
Gå i gang med madlavningen i god tid og krydr med nogle tricks, der gør det hele lidt nemmere – og pludseligt har du tid til at hygge med familien, selvom gæsterne snart banker på døren.
21. december
- Har du købt en frossen and, er det nu, du skal tage den ud af fryseren og lægge den i køleskabet. Den er 3-4 dage om at tø op.
22. december
- Ved du allerede nu, hvad du skal have på juleaften – og ved du, hvilket tøj resten af familien skal have på? Så er der nu, at du skal tjekke, om tøjet er vasket og tørret. Er det ikke, så er det i gang nu – ligger det klar på hylden, er det frem med strygejernet, så de sidste folder fjernes.
- Forhåbentlig har du fået styr på alle julegaverne. I dag pakker du de sidste ind og tjekker, at der er gavemærker på dem alle sammen. Find også juletræspynten frem.
23. december
24. december
- Formiddag:
- Læg gaverne under træet
- Lav risala manden færdig. Dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl.
- Kog de små kartofler og pil dem, så de er klar til brunede kartofler.
- Skal du lave Waldorfsalat, så gå gerne i gang om formiddagen.
- Eftermiddag:
- Langtidssteger du, så skal du i gang allerede før middag – steger du på almindelig manér, så skal du i gang og tænde ovnen 2-3 timer, før gæsterne kommer. Læs grundigt i din opskrift.
- Tag et bad
- Besøg din kirke, hvis du har en julegudstjeneste på programmet over julens traditioner.
- Træk rødvin op
- Kort før gæsterne ankommer:
- Kog kartofler og lun rødkålen
- Lav de brunede kartofler
- Stegen er færdig, og nu skal du kun lave sovsen
...og her er lidt gode tips til at komme i mål med maden
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
Sådan laver du perfekte, brunede kartofler
Sådan redder du sovsen til flæskestegen, hvis der er klumper i
Velbekomme - og glædelig jul!