Rugbrødsdrys
SNACKS OG TILBEHøR

Rugbrødsdrys

Rugbrødsdrys er en nem måde at give større mængder overskudsrugbrød nyt liv på. Når blandingen bages i ovnen, karamelliserer rugbrødet med brun farin, så det får en dyb ristet smag. For at sikre holdbarheden er det vigtigt at give rugbrødet tid nok i ovnen til at tørre helt. En morgenmadsklassiker, som du også vil bruge til mellemmåltider. Opskriften er fra kogebogen 'Rugbrød - brug dine rester' af Louise Bering.
  • 0 Personer
  • 45 Minutes

Det skal du bruge:

750 g rugbrød
170 g brun farin
175 g grovvalsede havregryn

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 160 °C (varmluft).
  2. 2
    Smuldr rugbrødet med hænderne. Fordel det på en bageplade med bagepapir – der må gerne være klumper/stykker, da det giver dejlige ”chunks” i det færdige drys. Stykkerne skal ikke være større, end at de kan tørre i ovnen, uden at resten af drysset brænder på. Hvis du foretrækker et mere findelt drys, så findel i stedet rugbrødet i en minihakker eller foodprocessor.
  3. 3
    Tilsæt farin og havregryn til rugbrødskrummerne, og fordel blandingen på to bageplader med bagepapir.
  4. 4
    Sæt pladerne i ovnen i 30-40 min. Husk at vende blandingen hvert 15. min. og til sidst hver 5. min., så den ikke brænder på.
  5. 5
    Når drysset er gyldent og sprødt, skal det afkøles helt, før det opbevares i lufttætte glas.
  6. 6
    Kom rugbrødsdrys oven på yoghurt, skyr, greenie og smoothie bowls, og kombiner det med frisk frugt, nødder og frø. En morgenmadsklassiker, som også sniger sig ind i mellemmåltider.

Tip!

Inden du sætter rugbrødsdrys i ovnen, kan du tilsætte hakkede mandler, frø, kerner eller andet, du godt kan lide, og riste det med – eller du kan tilsætte det, når dit rugbrødsdrys er kølet af.