Rugbrødsfalafler med tabbouleh-salat
AFTENSMAD

Rugbrødsfalafler med tabbouleh-salat

Rugbrødsfalafler er et alternativ til de klassiske falafler med kikærter. Samme varme og krydrede vibe som klassiske falafler, bare med mere karakter. Rugbrødsfalafler har en superlækker stegeskorpe med den nøddeagtige smag af smørstegt rugbrød, der klæder varme krydderier som spidskommen og cayennepeber samt hvidløg og persille. En nem og madspildsvenlig ret, du kan servere med salat i pitabrød eller med yoghurtdip og friske urter. Opskriften er fra kogebogen 'Rugbrød - brug dine rester' af Louise Bering.
  • 2 Personer
  • 50 Minutes

Det skal du bruge:

250 g rugbrød
60 g løg (1 løg)
1 fed hvidløg
0.5 økologisk citron (revet skal + saft)
1 æg
- ½ bundt persille
1 spsk. hvedemel
0.5 tsk. groft salt
0.5 tsk. Cayenne peber
0.5 tsk. spidskommen
2 spsk. smør
2 spsk. olivenolie

Tabbouleh-salat

50 g bulgur
2 tomater (store)
1 agurk
1 rødløg.
1 rød peberfrugt
1 Citron (økologisk)
- ½ bundt persille
2 spsk. olivenolie
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Findel rugbrødet i en minihakker sammen med løg og hvidløg.
  2. 2
    Kom blandingen i en skål sammen med revet skal og saft af ½ citron, æg, hakket persille, hvedemel, salt, cayennepeber og spidskommen, og rør det tilen fars. Lad farsen trække i 15 min. i skålen.
  3. 3
    Tril 14 kugler a 30 g fars med fugtige hænder. Giv kuglerne et lille tryk, så falaflerne bliver ca. 1½ cm høje og får den karakteristiske falafelform.
  4. 4
    Smelt smør og olie, og steg falaflerne. Giv falaflerne en god stegeskorpe på begge sider, og skru ned på middelvarme. Vend dem et par gange undervejs.
  5. 5
    Kog bulguren efter anvisning på pakken, og lad den køle af.
  6. 6
    Skær tomat, peberfrugt, agurk og rødløg i tern. Hak persillen groft, og riv citronskal ud over salaten.
  7. 7
    Bland salaten med den afkølede bulgur, og pres citronsaft ud over salaten. Slut af med hakket persille, olivenolie, salt og peber.