Spar penge: Gode råd til mobilen i ferien

Det kan være dyrt at bruge mobilen i udlandet, hvis du ikke tænker dig om. Kan du undvære at læse nyheder og tjekke mails på stranden, sparer du penge på mobilregningen. Samvirke hjælper dig, så du undgår overraskelser, når mobilregningen kommer efter ferien.

Mindsk dataforbruget ved at slå dataroaming fra i din telefons indstillinger.

Brug telefonen og data med omtanke

I Danmark ringer du formentlig bare op uden at tænke over, hvad det koster – og du tjekker Facebook, mails eller læser nyheder flere gange om dagen. I udlandet er du ikke dækket af en fast pakke, og er du uden for Danmarks grænser, betaler du for hvert minut, du ringer og for hver gang, du går på internettet. 

En af de store poster på feriebudgettet kan nemt blive en regning for dit dataforbrug. Rejser du i EU, betaler du typisk 4,20 kroner for en megabyte data. Det lyder umiddelbart rimeligt, men 1 megabyte svarer til:

  • 16 sekunder på youtube
  • 1 minut af en sang på musiktjenester som WiMP og Spotify
  • Op til et par sidevisninger på et nyhedssite

I lande uden for EU er det typisk langt dyrere at gå på nettet via sin telefonforbindelse. 

Mindsk dataforbruget ved at slå dataroaming fra i din telefons indstillinger. Tilslut dig i stedet gratis Wifi - det findes på mange hoteller, barer, i lufthavne og steder, hvor der kommer mange turister. 

Tip: Sådan sikrer du dig mod tyveri af mobilen i ferien

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Bliv ringet op

Når du befinder dig i udlandet, betaler du for både at ringe op og blive ringet op. Reglen er lavet sådan, da den, der ringer til dig, ikke ved, hvor du er, så derfor kun betaler normalpris. Vil du modtage opkald i udlandet, betaler du altså prisen, selvom det ikke er dig, der har ringet op.

Alt blive ringet op koster i EU 66 øre i minuttet – at ringe op til Danmark eller et lokalt nummer koster 2,24 kroner i minuttet. 

Det koster kun en tredjedel at blive ringet op i stedet for at ringe op til venner og bekendte. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Slå telefonsvareren fra – i Danmark

En anden af de rigtigt dyre »fælder« er telefonsvareren. Har du telefonsvarer slået til, kan det blive en dyr fornøjelse. Tager du ikke telefonen, når du er i udlandet, betaler du først for at modtage et opkald, prisen for at viderestille det tilbage til telefonsvareren og udlandstakst for at aflytte telefonsvareren, når du har brug for det. Det kan give en minutpris for en besked på 6 kroner, hvis du er i EU. 

Du skal deaktivere telefonsvareren i Danmark.

Du kan slå telefonsvareren fra ved at taste ##002# og trykke på Ring Op-tasten

Når du kommer hjem, aktiverer du telefonsvareren igen ved at taste: **004*(nummeret på din telefonsvarer)#  og trykke på Ring Op-tasten. 

Brug Skype eller lignende tjenester

Med tjenester som Skype kan du - når du har forbindelse til internettet - foretage opkald gratis til andre med en Skype-konto. Du kan også ringe til almindelige telefonnumre eller sende sms'er, hvis du indbetaler penge på din Skypekonto. 100 kroner rækker langt, når man ringer til lokaltakst. 

Husk kun at bruge Skype, når du har forbindelse via wifi i udlandet.