Sådan sikrer du dig mod tyveri af mobilen i ferien

Et par simple huskeregler og du passer bedre på din mobil i ferien. Er uheldet ud, så husk at anmelde tyveriet med det samme - ellers risikerer du at hænge på en stor regning.

Mobiltelefoner er nemme at fiske op af en lomme eller en taske.

Mobiltelefoner er udsatte for tyverier. De er nemme at fiske op af en lomme eller en taske - og de er nemme for tyvene at sælge videre. Bliver din mobil stjålet, skal du huske at melde det til politiet og spærre din telefon, straks du opdager det. Ellers risikerer du at hænge på en regning på tusindvis af kroner.

 

  • Du kan gøre flere ting, der beskytter dig mod tyveri - og mod en stor regning, hvis din mobiltelefon alligevel bliver stjålet: 
  • Brug en pinkode på din telefon. Så skal tyvene taste koden for at få adgang til din telefon. Vælg en svær pinkode, brug ikke 1234 eller fire ens tal. 
  • Hav altid simkode-lås slået til. Det er funktionen, der gør, at man skal taste en kode, hvis telefonen har været slukket. 
  • Efterlad ikke telefonen ubevogtet. Læg den ikke på en bardisk eller bordet på en restaurant, hvis du ikke er i nærheden. Lad heller ikke en mobil ligge fremme på hotelværelset, når du er på ferie. 
  • Skriv telefonens IMEI-nummer ned. Du kan blive bedt om IMEI-nummeret, når du melder telefonen stjålet. 
  • På iPhone kan du bruge funktionen "Find my iPhone", så ud kan se, hvor telefonen er - eller du kan spærre den, når den er stjålet. På Android hedder funktionen "Find my device".
  • Opbevar telefonen sikkert, når du færdes ude. Det duer ikke at have telefonen liggende i en yderlomme på din taske. 

Endeligt: Sæt din telefon til at tage backup automatisk, så kan du altid genskabe indholdet, hvis uheldet skulle være ude.

Læs mere om