Skal culotten skæres langs kødfibrene eller på tværs?
Jeg har læst man nu skærer en culotte eller lignende med kødfibrene og ikke på tværs. Jeg har selv prøvet det, og der løb så godt som ingen saft ud af kødet. Ideen er, at man så først på tallerkenen skærer fibrene over. Mit spørgsmål er: Tager jeg fuldstændig fejl? Ingen af mine bekendte har hørt om eller vil acceptere metoden.
Michael Niemann-Nielsen, Højbjerg
Svar fra Winnie From Thesbøl
Landbrug og Fødevarer arbejder løbende med at højne kvaliteten af bl.a. tilberedt kød og anbefaler, at kødet udskæres på tværs af fibrene. Det giver den bedste spisekvalitet.
Hvis du skærer et stykke kød papirtyndt ud til for eksempel tapas, kan du godt skære på langs fibrene, det vil holde sammen på kødstykket, men det kræver kød af god kvalitet, og muskelvæv helt uden bindevæv. En Culotte er lidt drilagtig at skære ud, da den ikke består af én, men af flere muskler. Den skal derfor vendes under udskæringen, så man til stadighed skærer på tværs af muskelfibrene.
Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.