jul

Se fristerne for julekort og pakker i julen 2023

Hvornår skal man senest sende julekort og pakker med posten inden jul? Skal du sende julekort eller gaverne til juleaften af sted med pakkeposten, skal du overholde PostNords tidsfrister, hvis breve, kort og pakker skal være fremme inden jul. Skal du sende til udlandet, ligger fristen ofte tidligt i december. Se fristerne for juleposten 2023 her hos Samvirke.
2 postkasser står i sneen ved vejkant foran kirke

Mange danskere skriver julekort. I år ligger juleaften på en søndag, og skal du sende julekort, skal det indleveres senest fredag d. 15. december. Fredag d. 22. december er nemlig den sidste dag, hvor der er almindelig brevomdeling. Sender du det dyrere Quickbrev, kan du vente med at sende til 20. december.

Send julekortet i god tid, når modtageren bor i Danmark

Glædelig jul og godt nytår. Sådan sluttes mange julekort, og danskerne er glade for at sende julekort og ikke mindst julegaver til hinanden i anledning af højtiden.

 

Fristen for, hvornår du kan sende julekortet, afhænger af, om du sender julekortet som almindeligt brev eller som quickbrev.

 

I Danmark har Postnord 5 hverdage til at omdele et brev, du har lagt i postkassen. Lægger du julekortene i en postkasse, der endnu ikke er tømt, fredag d. 15. december, bør julekortene være fremme med posten 22. december, som er sidste dag, PostNord deler brevforsendelser ud. Almindelige breve koster i julen 2023 12 kroner at sende.

Find nærmeste postkasse og se, hvornår den bliver tømt og brevene er fremmeSender du julekort som quickbrev, skal du sende det fra et posthus senest onsdag d. 20. december i åbningstiden. Så er du garanteret, at julekortet er fremme 22. december. Prisen for et quickbrev er steget siden sidste år, så nu koster det 32 kroner at sende et quickbrev.

Pakker skal sendes senest onsdag d. 20. december fra et posthus eller fra en pakkeboks

Pakker skal senest afsendes 20. december, hvis du sender fra et posthus eller en pakkeboks. Vær opmærksom på, at posten ofte afsendes fra posthuset ved 17.00-tiden, selvom butikken, hvor posthuset ligger, har længere åbent.

 

Sender du fra en pakkeboks, bør du lægge pakken i pakkeboksen senest 20. december. Så vil PostNord gøre alt for at få pakkerne frem i løbet af torsdag d. 21. eller fredag d. 22. december. Er modtageren ikke hjemme, vil pakkerne blive kørt til nærmeste posthus eller pakkeudlevering fredag d. 22. december om eftermiddagen. Herefter får du besked om, at pakken kan hentes.

 

Er du usikker på, om modtageren er hjemme, så send pakken uden omdeling, lyder rådet fra PostNord. Så kan modtageren nemlig hente pakken på posthuset, som mange steder har åbent 23. december.

Postnord er den distributør, de fleste private bruger til at sende pakker. De øvrige distributører såsom Dao, GLS og Bring har også frister for pakker midt i ugen før jul. Under artiklen linker vi til en oversigt over, hvornår du senest kan sende pakker med dem.

Hvornår kan jeg senest bestille i en netbutik inden jul?

Bestiller du pakker hjem til dig selv fra en netbutik, så hold øje med, hvornår du kan afgive den sidste bestilling – og sørg for at få pakken afsendt senest 21. december, hvis den skal i en pakkeboks eller afhentes på et posthus. Vælger du levering hjem til dig selv, så er 20. december også sidste mulighed. Ved at bestille senest 20. december er sandsynligheden for, at pakken kommer frem inden jul, størst. I nogle netbutikker kan du måske få en garanti for, at pakken bliver sendt, selvom det er den 21. december. Vær sikker på fristen, inden du bestiller julegaven i sidste øjeblik. 

Tidligere frist, når breve og pakker skal til udlandet

Vil du ønske glædelig jul til en person, der bor uden for Danmark, skal du være hurtigere til at skrive kortet eller sende pakken.

 

11. december er sidste frist for breve til Færøerne, Skandinavien og EU

4. december er sidste frist for breve til Europa uden for EU

27. november er frist for breve til resten af verden

Fristen til Færøerne er i øvrigt 11. december for pakker med fly og 29. november for pakker med båd.

 

Til Grønland er fristen mellem 6. december for breve med fly. Skal pakken med skib, er fristen et sted mellem 14. november og 1. december. Pakker med fly kan til nogle byer sendes frem til begyndelsen af december.

 

Du kan se de specifikke frister ved at følge linket til PostNord under denne artikel.

 

Artiklen blev bragt første gang i 2012. Artiklen er opdateret med de aktuelle datoer for postfristerne i julen 2023.

 

Samvirkes julebanner

Læs mere om

jul