Hvilken vin skal jeg vælge til julemaden?

Julemad er ikke bare julemad. Nogle spiser gris, mens andre sværger til and. Derfor er det heller ikke nødvendigvis den samme vin, der skal til på alle juleborde; men garnituren, som ofte er den samme, hvad enten der er gris, and eller kalkun som hovedemne, spiller en væsentlig rolle, så hav den in mente, når du vælger din vin.

Chateauneuf-du-pape er en klassiker til anden. Den domineres typisk af druen grenache, der byder på masser af røde bær. Grenache kan tåle masser af varme, og den potentielle alkoholprocent stiger i takt med eksponeringen for sol under de sydlige himmelstrøg. Der er forholdsvis mange tanniner, uden at det strammer munden fuldstændig til, og den høje alkoholprocent hjælper med til at opløse fedtet. Alternativer i Sydrhone såsom kommunerne Vacqueyras og Gigongas (man udtaler s’et i begge) minder en del om stilen i Chateauneuf-du-Pape og er således glimrende bud.

Se, hvad vi ellers skriver om: #vin, #jul, #smag og #julemad