Sådan gør du guldsmykkerne rene

Der er ingen grund til at gå i panik over smykkerengøringen. Det er faktisk ganske nemt at gøre guldet rent. Samvirke får gode råd til rengøringen fra smykkeimportør og smykkeblogger Hjort Smykker.
guldsmykker

Guldsmykker rengøres bedst med en mild sæbeopløsning. Du kan sagtens bare benytte opvaskemiddel til det. Vandet skal være varmt, men ikke kogende.

Vask i sæbevand

Guldsmykker rengøres bedst med en mild sæbeopløsning. Du kan sagtens bare benytte opvaskemiddel til det. Vandet skal være varmt, men ikke kogende. Brug en blød klud til at fjerne støv og lettere snavs. Vigtigt: Hvis der er sten eller perler i dine smykker, skal du ikke bruge nogen former for rengøringsmidler, da det kan skade og misfarve.

Brug tandbørsten som smykkekost

Hvis der er mere genstridgigt snavs på dine smykker, kan det være nødvendigt at gå hårdere til værks. Det bedste redskab til opgaven kan du finde på badeværelset. Tag en af dine slidte tandbørster og rens forsigtigt med den og sæbeopløsningen. Det er vigtigt, at du ikke skrubber og laver ridser eller slider eventuel forgyldning af. Hvis du køber en ny tandbørste til formålet, må den ikke være for hård.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Skyl og lad smykket tørre

Når smykket er rent, skal du skylle det i lunkent vand. Hvis der sidder sæberester tilbage, tager det glansen, så det er vigtigt at være grundig. Tør smykket med en pudseklud og lad det tørre helt, før du lægger det på plads.

Sådan klarer du kæderne

Dine guldkæder har bedst af en anden rengøringsopskrift. Læg et stykke sølvpapir i bunden af en skål med den blanke side opad. Hæld kogende vand og sulfo i skålen og læg halskæden eller armbåndet i vandet. Du vil kunne se forandringen med det samme; smykket bliver skinnende rent.

Hæld koldt vand i skålen, så du ikke brænder fingrene, når du tager smykket på. Det må ikke ligge i vandet længe. Tør det med et viskestykke og en pusseklud.