Sådan forlænger du din støvsugers levetid

Støvsugeren er et af de husholdningsredskaber, som er let at tage for givet, men frygteligt svært at undvære, hvis først den går itu. Heldigvis skal der ikke meget til, for at du kan forlænge levetiden på din støvsuger.

Brug altid originale poser. De billigere og uoriginale poser er meget ofte for tynde, og så kommer der for meget finstøv igennem dem.

Brug originale poser

Der er ingen tøven, da John Sørensen, som er 2. generationsejer af Støvsugerhjørnet i Aarhus, skal give et godt råd til at forlænge din støvsugers levetid.

"Husk at bruge originale poser. De billigere og uoriginale poser er meget ofte for tynde, og så kommer der for meget finstøv igennem dem. Det er heller ikke altid papstykket passer, og så ryger der også støv forbi. Det giver støv i propellerne og kuglelejerne i motoren, og så går støvsugeren i stykker."

Skift filtre, når du køber nye poser

Der sidder et lille filter foran motoren. Det bør skiftes, når du tager hul på en ny pakke støvsugerposer. Så sikrer du, det ikke støver til og holder op med at virke efter hensigten.

"Udover motorfiltret, skal udblæsningsfiltret skiftes en gang om året. Hvis det er et såkaldt hepa-filter, kan du nøjes med at skifte hvert 3. år," siger John Sørensen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Du må gerne hive i slangen

Måske har flere fået rådet med hjemmefra, at man ikke skal trække støvsugeren rundt i slangen. Det er der imidlertid ikke noget i vejen for ifølge John Sørensen. 

"Man må som udgangspunkt gerne trække i slangen. Men det kommer an på kvaliteten af støvsugeren, om slangen og plastikstykket, som holder slangen fast, kan klare at blive hevet i. En almindelig god husholdningsstøvsuger kan godt holde til det, men plastiken bliver gerne mør efter 7-10 år."

Læs mere om