Sådan bliver du bedre til at huske dine drømme

Det kan være sjovt at huske sine drømme – og at fortælle dem til venner og familie. Du kan også gå skridtet videre og tyde dine drømme, som psykologer har gjort i mange år. Læs 5 gode råd til at huske dine drømme.
Pige kigger i bog med titlen Drømmejournal.

Skriv dine drømme ned, straks du vågner. Så kan du huske dem, når du er helt vågen også.

Drømme forsvinder hurtigt

Du vågner op om morgenen og har drømt den sjoveste eller mest spøjse drøm om pelikaner med underbukser. Men inden du har fået tandbørsten i munden, har du helt glemt både fugle og beklædningen, du drømte om for 5 minutter siden.

Hvis du ikke husker dine drømme, er det selvsagt svært at tyde dem – og også svært at fortælle dem til andre. Specialist i drømme, Michael Rohde, kommer med nogle råd til bedre at huske, hvad du drømte.

Interesser dig for dine drømme

Hvis du begynder at interessere dig for, hvad du drømmer om natten, vil det være lettere at huske det, når den travle hverdag banker på.

Prøv at se dine drømme som en del af dig selv, som har nogle holdninger og meninger om den måde, du lever dit liv på. Dine drømme kan ofte fortælle dig noget, som du måske ikke havde tænkt på.

De mest almindelige drømme

Drømmespecialist Michael Rohde har samlet 40 af de oftest forekommende drømmesymboler – og bud på, hvad de kan betyde. Se listen her.

Beslut dig for, at du vil huske dine drømme

Lige inden du falder i søvn, så sig til dig selv, at du vil huske dine drømme, når du vågner næste morgen. 

Forskning har dog vist, at personer, der drømmer meget, har en anden hjerneaktivitet end personer, som næsten aldrig drømmer. Men ved aktivt at sige til dig selv, at du vil huske dine drømme, kan du måske huske bedre, hvis du ikke så ofte kan huske dine drømme.

Hav en blok liggende på sengebordet

Det er en god idé at have en blok og en kuglepen liggende på dit natbord, så du let kan skrive ind, hvad du drømmer. Du kan også indtale drømmene med din mobiltelefons optagefunktion, hvis du hellere vil det.

Ved at skrive ned eller optage dine drømme bliver dit bevidste og ubevidste sind klar over, at du gerne vil huske dine drømme. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Fokusér på at huske drømmen, når du vågner

Når du vågner om morgenen og har drømt, så prøv at blive liggende stille og roligt og fokusér på, hvad det egentlig var, du drømte, og hvad det mon egentlig kan betyde. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Få nok søvn

Ifølge drømmespecialist Michael Rohde drømmer vi mere i de sidste 4 timer af vores søvn endi de første 4, hvis vi sover i 8 timer. Derfor er det vigtigt at få nok søvn, hvis du vil huske dine drømme.

Læs mere om