Pop cakes (eller popcakes) er en slags cup cakes, men bare på pind. Samvirkes madskribent Maria Meldgaard viser, hvordan du laver de små sjove kager, der er lige til at spise på pinden.
Opskrift på pop cakes
Det skal du bruge: (til ca. 20 stk)
275 g kage (fast sandkage, chokolade kage, marmorkage eller brownie)
300 g overtrækschokolade
Krymmel
20 popcakes pinde
Creme:
100 g flødeost
25 g blødt smør
1 dl flormelis
Sådan gør du:
Smuldr kagen fint med fingrene.
Kom flødeost, smør og flormelis i en anden skål og pisk sammen til en creme.
Hæld kagekrymmel i skålen med cremen og pisk sammen.
Saml dejen sammen. Konsistensen bliver lidt som romkugledej.
Sæt dejen i køleskab og lad den stivne lidt i ca. 1 time.
Tag dejen ud og form den til 20 kugler.
Smelt chokoladen og stik hver pind 2 cm ned i chokoladen.
Sæt nu pinden i dejkuglen, så sidder den fast.
Sæt kuglerne i køleskab. Når chokoladen er stivnet, kan de overtrækkes med chokolade og drysses med krymmel.