Redaktionen anbefaler






Et universelt tilbehør til hovedretter. Knoldselleripuré er en delikat makker til en god bøf eller andet stegt kød.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Skær det yderste af sellerien og skær den i store tern, der koges møre i saltvand. Det tager cirka 20 minutter. Derefter blendes de møre sammen med smør og kogevand i følgende forhold: 800g selleri, 200 g smør og 1 dl kogevand. Når puréen er blendet helt glat, smages den til med eddike, kanel, salt og peber.
Tilberedningstid: 30 minutter
Den saltbagte hele knoldselleri fungerer som tilbehør i mange hovedretter med kød. Men kan også være hovedperson i sin egen ret serveret med brunet smør med kapers og citron og en salat ved siden af.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
En hel selleri vaskes grundigt og puttes i en gryde og dækkes med salt. Det hele bages i ovnen ca. 2 timer. Gryden tages ud, og sellerien bankes fri for salt. Det yderste lag tages af, resten skæres i kvarte.
Tilberedningstid: 135 minutter
Lynhurtigt tilbehør til de fleste hovedretter. Stegte selleritern kan erstatte kartofler til både kød, fisk og fjerkræ.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Skræl sellerien og skær den i små tern. Varm olie godt op i en pande og put selleritern i. Tilsæt timiankviste, salt og peber og steg ternene, til de er møre og gyldne.
Tilberedningstid 20 minutter
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10