Müsli eller granola: 4 forskellige slags hjemmelavet drys til morgenmaden

Hvis müsli er ristet, kaldes den også for granola. Her er inspiration til 4 forskellige af den hjemmelavede slags granola eller müsli

Chokolade- og hindbærmüsli

  • Havregryn, fine    200 g 
  • Ahornsirup    50 g
  • Hakkede hasselnødder    50 g
  • Pecannødder    50 g
  • Smør    50 g
  • Frysetørrede hindbær    25 g
  • Mørk chokolade    50 g
  • Kakaopulver     1 spsk.

Sæt ovnen på 160 grader varmluft. Smør lidt smør på 2 bradepander og læg et stykke bagepapir på hver.

Bland havregryn, hasselnødder, pecannødder og kakaopulver i en skål.

Fordel blandingen i et tyndt lag på to bageplader. Del ahornsirup, smør og mørk chokolade op i to portioner og placer på midten af de to bageplader, så de kan smelte i ovnen.

Bag begge plader i 5 minutter, indtil smørret og chokoladen er smeltet. Rør godt rundt i blandingen og bag yderligere 5 minutter. Hvis granolaen ikke er blevet sprød, så gentag indtil den er, og læg eventuelt et stykke bagepapir henover, så den ikke bliver for gylden.

Tag pladerne ud og lad granolaen køle af, og bland derefter frysetørrede hindbær i.

Bør opbevares i en lufttæt beholder.

Kanel- og appelsinmüsli

  • Havregryn, grove     200 g 
  • Akaciehonning    50 g
  • Mandler (flager)    50 g
  • Appelsinskal   fra 1 appelsin 
  • Smør    50 g
  • Grofthakkede hasselnødder    50 g
  • Solsikkekerner    50 g
  • Kanel    1/2 tsk.

 

Sæt ovnen på 160 grader varmluft. Smør lidt smør på 2 bradepander og læg et stykke bagepapir på hver.

Bland alle tørre ingredienser sammen med appelsinskal i en skål.

Fordel det i et tyndt lag på to bageplader. Del akaciehonning og smør op i to portioner og placer på midten af de to bageplader, så de kan smelte i ovnen.

Bag begge plader i 5 minutter, indtil smørret er smeltet. Rør godt rundt i blandingen og bag yderligere 10 minutter.

Hvis granolaen ikke er blevet sprød, så bag videre indtil den er, og læg eventuelt et stykke bagepapir henover, så den ikke bliver for gylden.

Tag pladerne ud og lad granolaen køle af. Bør opbevares i en lufttæt beholder.

 

Kokos- og dadelmüsli

  • Havregryn, fine    200 g 
  • Akaciehonning    50 g
  • Hakkede mandler     50 g
  • Hørfrø    25 g
  • Kokosolie    50 g
  • Kokosflager     25 g
  • Hakkede dadler    50 g (eller mere efter ønske)
  • Græskarkerner    25 g
  • Havsalt    1/2 tsk.

 

Sæt ovnen på 160 grader varmluft. Smør lidt kokosolie på 2 bradepander og læg et stykke bagepapir på hver.

Bland alle tørre ingredienser sammen med hakkede dadler i en skål.

Fordel det i et tyndt lag på to bageplader. Del akaciehonning og kokosolie op i to portioner og placer på midten af de to bageplader, så de kan smelte i ovnen.

Bag begge plader i 5 minutter, indtil kokosolien er smeltet. Rør godt rundt i blandingen og bag yderligere 10 minutter. Hvis granolaen ikke er blevet sprød, så bag den videre indtil den er, og læg eventuelt et stykke bagepapir over, så den ikke bliver for gylden.

Tag pladerne ud og lad granolaen køle af. Bør opbevares i en lufttæt beholder.

 

Quinoa- og abrikosmüsli

  • Havregryn, grove    200 g 
  • Quinoa    40 g
  • Honning    50 g
  • Hakkede mandler    50 g
  • Kokosolie    50 g
  • Groft kokosmel    25 g
  • Solsikkekerner    25 g
  • Cashewnødder    50 g
  • Hakkede tørrede abrikoser    25 g

     

Sæt ovnen på 160 grader varmluft. Smør lidt kokosolie på 2 bradepander og læg et stykke bagepapir på hver.

Bland alle tørre ingredienser i en skål.

Fordel det i et tyndt lag på to bageplader. Del akaciehonning og kokosolie op i to portioner og placer på midten af de to bageplader, så de kan smelte i ovnen.

Bag begge plader i 5 minutter, indtil kokosolien er smeltet. Rør godt rundt i blandingen og bag yderligere 10 minutter. Hvis granolaen ikke er blevet sprød, så bag den videre indtil den er, og læg eventuelt et stykke bagepapir over, så den ikke bliver for gylden.

Tag pladerne ud og lad granolaen køle af. Bland tørrede abrikoser i. Bør opbevares i en lufttæt beholder.

Læs mere om