Müsli eller granola: 4 forskellige slags hjemmelavet drys til morgenmaden
Chokolade- og hindbærmüsli
- Havregryn, fine 200 g
- Ahornsirup 50 g
- Hakkede hasselnødder 50 g
- Pecannødder 50 g
- Smør 50 g
- Frysetørrede hindbær 25 g
- Mørk chokolade 50 g
- Kakaopulver 1 spsk.
Sæt ovnen på 160 grader varmluft. Smør lidt smør på 2 bradepander og læg et stykke bagepapir på hver.
Bland havregryn, hasselnødder, pecannødder og kakaopulver i en skål.
Fordel blandingen i et tyndt lag på to bageplader. Del ahornsirup, smør og mørk chokolade op i to portioner og placer på midten af de to bageplader, så de kan smelte i ovnen.
Bag begge plader i 5 minutter, indtil smørret og chokoladen er smeltet. Rør godt rundt i blandingen og bag yderligere 5 minutter. Hvis granolaen ikke er blevet sprød, så gentag indtil den er, og læg eventuelt et stykke bagepapir henover, så den ikke bliver for gylden.
Tag pladerne ud og lad granolaen køle af, og bland derefter frysetørrede hindbær i.
Bør opbevares i en lufttæt beholder.
Kanel- og appelsinmüsli
- Havregryn, grove 200 g
- Akaciehonning 50 g
- Mandler (flager) 50 g
- Appelsinskal fra 1 appelsin
- Smør 50 g
- Grofthakkede hasselnødder 50 g
- Solsikkekerner 50 g
- Kanel 1/2 tsk.
Sæt ovnen på 160 grader varmluft. Smør lidt smør på 2 bradepander og læg et stykke bagepapir på hver.
Bland alle tørre ingredienser sammen med appelsinskal i en skål.
Fordel det i et tyndt lag på to bageplader. Del akaciehonning og smør op i to portioner og placer på midten af de to bageplader, så de kan smelte i ovnen.
Bag begge plader i 5 minutter, indtil smørret er smeltet. Rør godt rundt i blandingen og bag yderligere 10 minutter.
Hvis granolaen ikke er blevet sprød, så bag videre indtil den er, og læg eventuelt et stykke bagepapir henover, så den ikke bliver for gylden.
Tag pladerne ud og lad granolaen køle af. Bør opbevares i en lufttæt beholder.
Kokos- og dadelmüsli
- Havregryn, fine 200 g
- Akaciehonning 50 g
- Hakkede mandler 50 g
- Hørfrø 25 g
- Kokosolie 50 g
- Kokosflager 25 g
- Hakkede dadler 50 g (eller mere efter ønske)
- Græskarkerner 25 g
- Havsalt 1/2 tsk.
Sæt ovnen på 160 grader varmluft. Smør lidt kokosolie på 2 bradepander og læg et stykke bagepapir på hver.
Bland alle tørre ingredienser sammen med hakkede dadler i en skål.
Fordel det i et tyndt lag på to bageplader. Del akaciehonning og kokosolie op i to portioner og placer på midten af de to bageplader, så de kan smelte i ovnen.
Bag begge plader i 5 minutter, indtil kokosolien er smeltet. Rør godt rundt i blandingen og bag yderligere 10 minutter. Hvis granolaen ikke er blevet sprød, så bag den videre indtil den er, og læg eventuelt et stykke bagepapir over, så den ikke bliver for gylden.
Tag pladerne ud og lad granolaen køle af. Bør opbevares i en lufttæt beholder.
Quinoa- og abrikosmüsli
- Havregryn, grove 200 g
- Quinoa 40 g
- Honning 50 g
- Hakkede mandler 50 g
- Kokosolie 50 g
- Groft kokosmel 25 g
- Solsikkekerner 25 g
- Cashewnødder 50 g
- Hakkede tørrede abrikoser 25 g
Sæt ovnen på 160 grader varmluft. Smør lidt kokosolie på 2 bradepander og læg et stykke bagepapir på hver.
Bland alle tørre ingredienser i en skål.
Fordel det i et tyndt lag på to bageplader. Del akaciehonning og kokosolie op i to portioner og placer på midten af de to bageplader, så de kan smelte i ovnen.
Bag begge plader i 5 minutter, indtil kokosolien er smeltet. Rør godt rundt i blandingen og bag yderligere 10 minutter. Hvis granolaen ikke er blevet sprød, så bag den videre indtil den er, og læg eventuelt et stykke bagepapir over, så den ikke bliver for gylden.
Tag pladerne ud og lad granolaen køle af. Bland tørrede abrikoser i. Bør opbevares i en lufttæt beholder.