Granola er ristet müsli, her i en sød og sprød udgave med hyben, appelsinskal og et strejf af vanilje. Nyd den med mælk, som drys på din yoghurt eller blot som en sund snack.
4 Personer
120 Minutes
Ingredienser
30 g
kokosolie
30 g
mandler
50 g
havregryn
50 g
kokosmel
1 tsk.
vaniljepulver
40 g
ahornsirup
110 g
hyben rengjort og fri for kerner
2 stk.
økologisk appelsinskal
ANNONCE
Sådan gør du
1
Smelt kokosolien i en gryde.
2
Hak mandlerne groft, og bland dem i en skål sammen med havregryn, kokosmel, vaniljepulver, ahornsirup og kokosolien.
3
Mas hyben og revet appelsinskal let sammen med en gaffel i en anden skål, og bland det herefter med de øvrige ingredienser, dog uden at ælte det for meget sammen.
4
Spred massen ud, så den ligger i klumper på en bageplade belagt med bagepapir. Bag den i ovnen ved 100 °C i ca. 1,5-2 timer, indtil den er tør og let sprød.
5
Lad den herefter køle af. Når den er kold, bliver den mere sprød. Knæk evt. store stykker i mindre. Opbevar granolaen i en lukket beholder ved stuetemperatur.