Solskinsgranola med hyben
VEGETAR

Solskinsgranola med hyben

Granola er ristet müsli, her i en sød og sprød udgave med hyben, appelsinskal og et strejf af vanilje. Nyd den med mælk, som drys på din yoghurt eller blot som en sund snack.
  • 4 Personer
  • 120 Minutes

Ingredienser

30 g kokosolie
30 g mandler
50 g havregryn
50 g kokosmel
1 tsk. vaniljepulver
40 g ahornsirup
110 g hyben rengjort og fri for kerner
2 stk. revet skal af økologisk appelsin

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt kokosolien i en gryde.
  2. 2
    Hak mandlerne groft, og bland dem i en skål sammen med havregryn, kokosmel, vaniljepulver, ahornsirup og kokosolien.
  3. 3
    Mas hyben og revet appelsinskal let sammen med en gaffel i en anden skål, og bland det herefter med de øvrige ingredienser, dog uden at ælte det for meget sammen.
  4. 4
    Spred massen ud, så den ligger i klumper på en bageplade belagt med bagepapir. Bag den i ovnen ved 100 °C i ca. 1,5-2 timer, indtil den er tør og let sprød.
  5. 5
    Lad den herefter køle af. Når den er kold, bliver den mere sprød. Knæk evt. store stykker i mindre. Opbevar granolaen i en lukket beholder ved stuetemperatur.