Mød Anders, der bor i et bæredygtigt Tiny House på 14 kvadratmeter

Da Anders Boisen flyttede ind i sin lille hjemmebyggede bolig på Djursland, et skåkaldt Tiny House, blev forbruget og udgifterne mindre. Huset er hverken koblet på el-, vand- eller varmeforsyning og ressourcerne må derfor høstes lokalt i form af regnvand, solenergi og trækævler. Bliv klogere på Tiny House-livsstilen i videoen herunder

Når man bygger et Tiny House, sparer man på ressourcerne 

I et Tiny House kan man ikke stoppe særligt meget ind, før noget andet må vige pladsen. Derfor har Anders Boisen indrettet sig smart ved at tænke flere funktioner ind i sit hjem. På 14 kvadratmeter er der køkken, soveværelse, badeværelse, stue og arbejdsbord.

Huset, der ligger på Djursland, er bygget i klimavenlige byggematerialer som norsk træfiber-isolering og dansk lærketræ. Og helt logisk er der brugt færre ressourcer i konstruktionen sammenlignet med et gennemsnitligt hus. 

»I byggeindustrien ser vi en overvejende tendens til, at man bygger større og større boliger. Når man bygger et Tiny House på få kvadratmeter, er mængden af byggematerialer begrænset til et minimum,« siger Anders Boisen.

I videoen ovenover kan du også møde Tiny House-byggerens roomie - hunden Borsimat. Navnet er Grønlandsk og betyder bådskaptajn.