23-årige Rasmus har startet Danmarks største madspildsorganisation: »Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, vi skulle redde så meget mad«

Stop Spild Lokalt redder dagligt omkring 30 ton overskudsmad og deler den ud til dem, der har behov for det. Se her, hvordan idéen opstod, og hvordan den på få år voksede sig til en organisation med mere end 1000 frivillige

Hvad er Stop Spild Lokalt?

Stop Spild Lokalt er en madspildsorganisation, som deler gratis overskudsmad ud, stiftet af 23-årige Rasmus Erichsen. Organisationens frivillige henter hver dag mad fra supermarkeder, grossister og producenter, som intet fejler, men som ikke kan sælges pga. udløbet datomærkning eller beskadiget emballage. Maden kan borgere hente kvit og frit i en af organisationens mange Madoaser.

Sådan bliver du frivillig

Hvis du kunne tænke dig at være frivillig hos Stop Spild Lokalt, kan du henvende dig via hjemmesiden stopspildlokalt.dk eller en af organisationens mange Facebookgrupper.

30 Madoaser fordelt over hele landet

Den mad, som Stop Spild Lokalt afhenter, køres ud til 30 forskellige Madoaser fordelt i hele Danmark af frivillige kræfter. Her kan dem, som har brug for maden, komme og hente den. Se en oversigt over Madoaserne på kortet herunder.

Læs mere om