Lav din egen bradepande-pizza

Vi skal bage bradepande-pizza, en pizza med en lidt tykkere dej. Du kan selv bestemme, hvilket fyld du vil have på. Samvirkes madskribent Maria Meldgaard putter svampe, ost, tomatsovs og pølse på pizzaen.

Til 4-8 personer

Dej:

  • 5 dl lunet vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 600 g hvedemel
  • Ca. 4 dl tomatsauce (færdig på glas)
  • 250 g reven mozzarella
  • 100 g champignon i skiver
  • 70-100 g chorizopølse

Sådan gør du:

  1. Rør vand, gær, salt, og olie. Tilføj hvedemel og rør godt til en klæg dej.
  2. Hæld dejen ud på en bradepande med bagepapir.
  3. Gør hænderne våde, og brug så hænderne til at trykke dejen flad.
  4. Fordel tomatsauce jævnt på dejen. Fordel osten henover, så pizzaen har et jævnt lag af sauce og ost.
  5. Kom champignon og chorizopølse over, og lad pizzaen hæve 1-2 timer, før den bages 25-30 min. ved 225 grader i en forvarmet ovn.

Læs mere om