Kender du den nye lyserøde chokolade Ruby?

Ruby er en ny type chokolade, som bliver den fjerde i rækken udover mørk, mælke- og hvid chokolade. Ruby er fra naturens side lyserød!

Den smukke, lyserøde farve på Ruby chokolade er helt naturlig

Ruby er en naturligt lyserød chokolade, sød og lidt syrlig

Den lyserøde eller pink Ruby chokolade smager sødt og lidt af bær, men også lidt syrligt. Ruby chokolade er fremstillet af en kakaobønne med et naturligt lyserødt skær, og derfor bliver chokoladen også lyserød. Måske har du set reklamer for en lyserød Kitkat og tænkt, at den så kunstig ud, men faktisk er den lavet med Ruby-chokoladen. 

Hvor kommer den lyserøde chokolade fra?

Det belgisk-schweiziske chokoladefirma, Barry Callebaut, præsenterede Ruby-chokolade i 2017, angiveligt efter at have arbejdet med udviklingen siden 2004. I 2018 blev den tilgængelig for forbrugerne. Kakaobønnen dyrkes på plantager i Ecuador, Brasilien og på Elfenbenskysten. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Chokoladens lyserøde farve er naturlig

Ruby chokolade har den smukkeste, lyserøde farve og smager lidt af bær, men der er hverken tilsat farvestoffer eller bær til chokoladen. Farven stammer fra kakaobønnen, som har et svagt rødligt skær. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan kan du bruge pink Ruby chokolade

Ruby chokoladen kan bruges til alt det, du ellers bruger chokolade til, det vil sige i kager, i is, som overtræk på kager og til at lave fyldte chokolader. 

 

Kager pyntet med Ruby chokolade

Opbevar chokoladen korrekt

Der er et par ting, du skal være opmærksom på:

Ruby skal opbevares tørt og køligt, da den ellers kan miste farve - og det ønsker man jo ikke for en lyserød chokolade. Også når den er brugt til chokolader eller kager, bør den opbevares ved max. 20 grader. 

Hjælp den lyserøde farve på vej

Ruby kan også miste kulør, når den bliver mikset med andre ingredienser, da det ændrer chokoladens pH-værdi. Som oftest kan det hjælpe at tilsætte en anelse syre i form af eksempelvis citrusfrugt. 

Hvor kan du købe Ruby chokolade?

Ruby chokolade kan købes i diverse webbutikker direkte fra Callebaut, men den begynder også at dukke op i forskellige brands. Som nævnt findes Kitkat i en lyserød version, som er med Ruby chokolade. Ismærket Magnum har også lavet en flot, lyserød is med Ruby chokolade. Den danske chokoladeekspert, Peter Beier Chokolade, dyrker Ruby-kakaobønner i en plantage, og sælger Ruby chokolade i sine butikker, og det er også muligt at købe Ruby chokolade i 48 Irma-butikker. 

https://www.barry-callebaut.com/, annemettevoss.dk, wikipedia

 

 

Læs mere om