Sådan opbevarer du chokolade
Opbevar chokolade ved stabil temperatur – og helst ikke i køleskabet
Har du også prøvet at åbne en plade chokolade, der er blevet lidt grå – så har du opbevaret chokoladen forkert. En række huskeregler til opbevaring får din chokolade til at holde længere.
Den grå farve kommer, hvis chokoladen har været opbevaret for varmt eller ved svingende temperaturer. Bliver chokolade for varm, trækker fedtstofferne ud i overfladen, hvor de sætter sig som et gråligt skær, når chokoladen igen bliver køligere. Gråt på overfladen betyder ikke nødvendigvis, at chokoladen er dårlig – det er oftest rent kosmetisk.
Sådan opbevares chokolade rigtigt:
- Chokolade må ikke få for meget lys, og bør derfor opbevares i et mørkt skab.
- Chokolade holder længere, hvis du pakker chokoladen ind.
- Temperaturen bør være stabil og helst ikke over 15-20 grader. Svinger temperaturen, får du grå eller matte skær på chokoladens overflade.
- Luftfugtighed bør ligeledes være stabil – og lav.
- Pak chokolade ind i tæt emballage, når du skal opbevare den. Chokolade tager nemlig nemt smag af andre fødevarer.
- Undgå så vidt muligt at opbevare chokolade i køleskabet. Luftfugtigheden er høj i en køleskab, og høj luftfugtighed betyder, at sukkeret i chokoladen nemmere udskilles. Udskilt sukker giver chokoladen et hvidligt skær.
- Har du opbevaret chokolade i køleskabet, så tag det ud i god tid, inden det skal bruges til bagværk, overtræk eller fyldte chokolader. Hurtig opvarmning er ikke godt for chokoladen.