Juledessert med knuste småkager
Let juledessert
Risalamanden er svær at slå af pinden juleaften, men der findes alternativer. Hvis du hører til dem, der får nok af tung og fed mad juleaften, er her en dessert, som ligger let i maven.
Den smager af mandler, fløde og kirsebærsovs lige som risalamanden, men ris er erstattet af knuste småkager med kanel. Juledesserten er kreeret af kogebogsforfatteren Morten Skærved.
De knuste kager er Morten Skærveds økologiske jydekager, der forhandles som frossen dej i udvalgte Kvickly-, SuperBrugs- og Irmabutikker.
Du kan også bruge dine egne jødekager. De bages af de samme ingredienser som jydekager.
Juledessert til 4 personer
- Bag ½ rulle Jydekager efter anvisningen på pakken og lad dem køle af.
- Smut 8-10 mandler og hak dem groft – gem evt. en hel mandel, hvis der er mandelgave
- Pisk ¼ liter piskefløde til skum.
- Knus Jydekagerne med hænderne og vend halvdelen af kagestykkerne og evt. den hele mandel i skummet.
- Fordel 4-5 spsk. Amarena kirsebær på bunden af fire dessertskåle.
- Drys resten af kagestykkerne over kirsebærrene, fordel flødeskummet ovenpå, drys med grofthakkede mandler og server med det samme.