Hvordan holder jeg flæskesværen sprød?
Vi skal til en frokost medbringe flæskesteg med sprød svær. Vi skal køre i 45 minutter for at komme dertil, og jeg har tænkt mig at stege den hjemmefra, pakke den i termokasse og beholde den der, til den skal serveres, så den holder sig varm.
Der er dog mulighed for at varme den i en ovn, når jeg kommer frem. Men hvordan bevarer vi sværene sprøde og lækre?
Hanne Laursen, Thorsager
Svar fra Mia Kristensen
Vent med at gøre sværen helt sprød, til du kommer frem. Steg gerne stegen ved lavere temperatur mellem 100-150 grader C, til den er næsten færdig.
Tag den med på køreturen, og steg den færdig på stedet ved høj varme og evt. lidt ovngrill til sidst, så sværene bliver sprøde.
Sørg også altid for at flæskestegen er ordentlig ridset i sværen og gnid salt ned mellem hvert enkelt svær.
Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.