Sådan laver du sprød flæskesteg

Flæskesteg er et hit i julemåneden, og den bliver ekstra god, hvis man formår at stege sværene perfekt sprøde. Samvirke giver her tip til, hvordan du opnår succes i køkkenet med sprøde svær.
Hånd skærer flæskesteg

Masser rigeligt med salt ned mellem sværdene på stegen. 

 

  • Sværen på flæskestegen bliver sprød over det hele, hvis du lægger halve rå kartofler under flæskestegen, for på den måde at nivellere stegen, så sværene kommer til at ligge lige og i samme højde.

 

 

  • Sørg desuden også for, at sværene er ridset hele vejen igennem  og helt ud i siderne. Hvis de ikke er det, så tag en skarp kniv og rids sværene det sidste stykke, men pas på ikke at skære ned i kødet, da kødsaften kan ødelægge de sprøde svær.

 

 

  • Når sværene er ridset, masserer du rigeligt salt ned mellem sværene.

 

 

  • Steg flæskestegen i ovnen ved 200 grader i cirka halvanden time, eller til at stegetermometeret viser 55 grader i midten af stegen. Mærk om sværene er sprøde. Hvis de er sprøde, steger stegen bare videre, til stegetermometeret viser 65 grader. Hvis de ikke er sprøde skruer du temperaturen op til 250 grader og steger færdig til temperaturen i midten af stegen er 65 grader.