Hvordan fryser jeg hvidløget?

Du kan sagtens fryse hvidløg ned, men husk at pakke det godt ind

Det er en god idé at rive, presse eller hakke hvidløgene inden frysning.

?

Når man skal bruge friske hvidløg, er man som regel nødt til at købe en del mere, end man skal bruge. Og selv om resten kan holde sig et stykke tid, er der alligevel grænser, hvis man ikke bruger ret meget ad gangen. Mit spørgsmål er, om man bare kan dele feddene og komme dem i fryseren i en plasticpose, eller om de helt skal pilles og blancheres lidt inden?

 

Inge-Lise Nielsen

Svar fra Mia Kristensen

Det nemmeste er at rive/presse/hakke hvidløgene inden frysning, så de er klar til brug. Du kan også blande presset hvidløg med olie eller smør inden frysning. Fryser du dem hele, så ændrer konsistensen sig, men du kan sagtens stadig anvende dem i forskellige retter. Husk at pakke det godt ind inden frysning, da smagen ellers kan sætte sig i andre fødevarer i fryseren. Det er så ærgerligt at tø en dejlig kage op for at opdage, at den smager af hvidløg. 

Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om