Hvor skal bogen hen, når du har læst den?

Hvor skal bøgerne hen, når du er færdig med dem, og de ikke bare skal ind i reolen igen. Skal de i skraldespanden, genbruges, gensælges eller måske endda brændes? Her kan du få svaret

Smid ikke bøgerne i skraldespanden. Sæt dem hellere på byttestationene, giv dem væk eller sælg dem, så kan andre kan få glæde af dem.

Bøgerne skal sorteres

Bøger skal som alt andet affald sorteres. Bøger hører i de fleste kommuners affaldsregler til i kategorien papir og skal derfor i papircontaineren. Herfra bliver de kørt til et anlæg, der laver dem om til genbrugspapir. Bøgerne kan dog forringe kvaliteten af genbrugspapiret, der laves af det indsamlede papir, og derfor skal bøgerne i nogle kommuner smides i småt brændbart-containerne i stedet. 
På mange genbrugsstationer vil der være et bytterum, hvor du kan efterlade bogen og måske finde en ny yndlingsbog. I Københavns Kommune anbefales det, at bøger afleveres til direkte genbrug på en af Københavns Kommunes nærgenbrugsstationer eller genbrugsstationer. Så kan andre få glæde af dem, når man selv er færdig med at læse.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Brændt bog lugter ilde

Offentlig bogafbrænding er som sådan lovligt, men vær opmærksom på, at det kan være meget stødende for religiøse befolkningsgrupper at brænde deres hellige skrifter af. Afbrændingen af religiøse skrifter i offentligheden kan være en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så det er bedst at brænde den slags bøger derhjemme, hvis behovet skulle opstå. 
Dog er det slet ikke sikkert, at du må brænde bøger af derhjemme i din kommune, fordi bøgerne som regel ses som husaffald og derfor ikke må brændes, men skal sorteres. Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvad du må brænde af, både i brændeovn og på bål, men du må som udgangspunkt ikke brænde affald af, fordi Miljøstyrelsen i en bekendtgørelse har besluttet kun at tillade affaldsafbrænding på dertil godkendte anlæg, som for eksempel et kommunalt forbrændingsanlæg. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sælg studiebøgerne

I stedet for at smide dine brugte bøger ud kan du også give dem et nyt liv ved at sælge dem videre. Især studiebøger er gode at gensælge, fordi mange studerende gerne vil spare en skilling på at købe en brugt lærebog frem for en ny. Du kan sælge brugte bøger på sider som bogbasen.dk, studiesalg.dk, Saxo.com eller andre steder. 

Læs mere om