Hvad er skyr?

Hvad er det, der er fast som creme fraiche og lige så magert som yoghurt naturel - men meget mere mættende? Svaret er skyr.

Skyr er fedtfattigt og med et meget højt indhold af protein.

Skyr er fedtfattigt og med et højt indhold af protein

Der er flyttet nye varer ind på mælkehylderne i supermarkedet. Et syrnet mælkeprodukt der er fast, syrligt og frisk på samme måde som kvark eller græsk yoghurt, men fedtfattigt og med et meget højt indhold af protein.

Skyr giver en god mæthedsfornemmelse

Skyr hedder det islandske surmælksprodukt, der traditionelt laves af skummetmælk. Fedtprocenten er typisk på 0,2 pct., mens proteinindholdet er oppe på 11 pct. eller flere gange højere end normal yoghurt. Kalorieindholdet er stort set ens i skyr og yoghurt naturel.

Det høje indhold af tørstof og protein er med til at give en god mæthedsfornemmelse. Konsistensen gør, at skyr kan bruges som creme fraiche, men også spises som yoghurt.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Man har spist skyr i Island i 1.000 år

Skyr har været produceret i Island i flere end 1.000 år – helt tilbage i vikingetiden. Først i 2006 kom skyr til Danmark, da Thiese mejeri begyndte at fremstille det i samarbejde med det islandske mejeri Agrice. I dag fremstilles det også af Arla og Løgismose. 

Læs mere om