Hold øje med, om katten gemmer sig i drivhuset

Drivhuse kan være farlige for nysgerrige katte i varmen. Hold derfor øje med, om katten bliver lukket inde i drivhuset.

Pas på din pelsede ven i varmen

Kig altid i drivhuset, hvis din kat er væk

Har du drivhus i haven, og savner du din kat, så kig altid i drivhuset som det første. Specielt i sommervarmen kan drivhusene blive meget varme, og katten kan blive fanget derinde og dø af hedeslag, hvis den ikke bliver fundet i tide.

Drivhuset er en overset fare 

Det er et kendt problem, at hunde og katte kan få hedeslag af at opholde sig i en varm bil, men det kan også ske, at katte eller hunde forvilder sig ind i et drivhus og bliver fanget i en meget varm situation, der på kort tid kan udvikle sig dødeligt. Det har dyrlæge Mogens Brix fra Agria Dyreforsikring desværre set eksempler på.

 

»Mange ved godt, at de ikke skal efterlade dyr i en bil, men drivhusvarianten, hvor en dør eller et vindue klapper i, bliver ofte overset,« fortæller han. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Katten giver ikke lyd

Katte er ligesom hunde sensitive over for hurtig opvarmning, fordi de kun kan komme af med varmen igennem udånding og et lille antal svedkirtler mellem trædepuderne. Det, der gør katten mere udsat, er, at den ofte er mere sagte og ikke nødvendigvis giver lyd, når den er i en farlig situation, og derfor kan det være svært at opdage, at katten er fanget. 

 

Ikke kun farligt om sommeren

Det er ikke kun i sommerperioden, at der bliver varmt i drivhuset. Rammer solens stråler et lukket rum, vil det blive varmet op. Derfor skal man hele året være opmærksom på, om man har vinduer og døre stående åbne, som kan lukke i og spærre katten inde

 

Læs mere om