Har økomel og konventionelt mel forskellig bageevne?

Mel kan opføre sig forskelligt, men om det er økologisk eller konventionelt skulle ikke have betydning for bageevnen

Når det handler om bageevne, er der ikke forskel på økologisk og konventionelt mel

?

Har økologisk mel samme bageevner som almindeligt hvedemel til småkagebagning?

Kirsten Poulsen

Svar fra Mia Kristensen

Det er ikke afgørende, om melet er økologisk eller ej, men der kan være stor forskel på mel, både fra høst til høst, og alt efter mærke/producent. Særligt er metoden til maling af melet vigtig her. Mel malet på stenkværn indeholder kim og lidt flere skaldele end mel malet på stålvalser. Det suger mere vand, og derfor kan dejen også blive mere tør. Derudover varierer proteinindholdet væsentligt fra en type mel til en anden.

Sørg altid for at holde lidt mel tilbage, både når du bager kager og brød, så du kan justere konsistensen af dejen. Til kager generelt kan det være en fordel at bruge såkaldt kagemel, som indeholder mindre glutenprotein, hvilket giver en bedre konsistens i kagedejen og de færdigbagte kager.

Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Københavns Professionshøjskole. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om