Er økologisk gær bedst for naturen?

Hvad er forskellen på økologisk og ikke-økologisk gær?
?

Jeg forsøger så vidt muligt at købe økologisk og lokalt, men på et punkt vælger jeg altid ikke-økologisk, nemlig gær. Men hvad er egentlig forskellen på økologisk og ikke-økologisk gær? Og hvilken indvirkning har fremstillingen på naturen?

Peter Skibsted, København

Svar fra Leif Skibsted

Økologisk gær er gær, der har vokset på økologiske næringsstoffer, men er i øvrigt ikke forskellig fra ikke-økologisk gær. Påvirkningen af naturen vil stort set være den samme ved produktion af økologisk gær og ikke-økologisk gær.

Spildevand fra produktion af ikke-økologisk gær kan dog indeholde godkendte tekniske hjælpestoffer, der ikke må anvendes ved produktion af økologisk gær. Gær er en levende organisme, der foretrækker sukkerarter som næring. Gærtyper tilsat dej til brød eller saft til vin vil blive som den næring, de omsætter, og det er råvarerne til brød, vin eller øl, der præger produkterne med hensyn til økologi eller ikke-økologi.

Om man vil bruge økologisk gær eller ikke-økologisk gær, er snarere et spørgsmål om holdning. Der er ikke sundhedsproblemer ved anvendelse af hverken økologisk eller ikke-økologisk gær.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #økologi, #brød, #bagning og #gær