Redaktionen anbefaler






skær æbler i både og kog dem med i sammenkogte retter. Boller i karry bliver fine, når der er æbler i. Genopdag en gammel favorit som æbleflæsk.
Bag brød og riv æbler ned i dejen. De giver smag og saftighed, og du får brugt æblerne. Har du en saftpresser, kan du tilsætte æblerester fra den pressede saft til dej.
Riv æblerne til mysli eller havregryn eller bag et æble i skiver med i havregrøden.
Skær æbler i både og kog dem med i sammenkogte retter. Boller i karry bliver fine, når der er æbler i. Genopdag en gammel favorit som æbleflæsk.
Der findes masser af kager, hvor du kan bruge æbler. Du kan lave æbleskiver med rigtige æbler. Når du har øst dejen i æbleskivepanden, lægger du en tynd skive æble i, inden du vender dejen i panden, så bager æblet ind i dejen.
100 g smør
4-5 æbler i tynde både
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
2 del hvedemel 1 1/2 dl sukker
3 æg
Stik kernehuset ud af dine æbler, skær dem i tynde skiver på et mandolinjern, en pålægsmaskine, foodprocessor eller lignende.
Læg de supertynde skiver af æblet på tørt bagepapir og drys med en anelse sukker.
Bag æbleskiverne i ovn ved 110-120 grader varmluft ca. 2 timer til de bliver helt tørre og sprøde. Er ovnen meget tæt, sætter du en tændstik i klemme i ovndøren, så evt. damp kan slippe ud.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10