Brug den slatne gulerod og det stødte æble
Har dine fødevarer ændret udseende, kan det være en god huskeregel, at tilberede dem i stedet for at spise dem rå. På den måde kommer smagen i fokus i stedet for konsistensen. Eksempelvis har en rynket peberfrugt en mere koncentreret smag, og kan med fordel bruges i alle gryderetter.
- En overmoden tomat kan komme med i kødsovsen eller i suppen.
- En blød rynket agurk kan rives, blandes med drænet græsk yoghurt og presset hvidløg og blive til en lækker tzatziki.
- Et par bløde gulerødder kan snittes, hældes i kagedejen og blive til en lækker gulerodskage.
- Et stødt æble kan komme en tur i saftpresseren sammen med lidt gulerødder, citronsaft og en rødbede eller bruges i din langtidshævede bolledej.
- En slatten porre kan skæres i strimler og give lidt ekstra smag i den klassiske macaroni & cheese.
- En meget moden banan kan moses og blive til lækre choko/banan-muffins ellers ryge med i morgenens frugtsmoothie. Hvis du har mange, kan du skære dem i stykker og fryse dem ned. Så kan du tage et stykke ud, hver gang du skal lave en lækker smoothie.
- En rynket peberfrugt kan bages i ovnen med feta og krydderier eller skæres i strimler og blive til tærtefyld.
- En slatten asparges kan snittes og blive til lækkert fyld i en svampe-rissotto.