Corona: Sådan ser du, om butikken er tom eller propfyldt

Hvis du vil undgå at komme i butikkerne, når der muligvis er mange andre kunder, så findes der en smart måde at se, hvornår butikkerne har mindre eller mere travlt på.

Er butikken tom eller propfyldt - se det på Google Maps!

Prøv at søge på Google Maps efter din lokale dagligvareforretning.
I menuen til venstre kan du for de fleste butikker se en grafik, der viser, hvor travlt der er i butikken lige nu. Den aktuelle travlhed måles på, hvor mange kunder, der er i butikken netop nu, og kan ses, hvis der er lille, lyserødt live-skilt over grafen med tidspunkter.

Vil du se, hvornår der er travlt de kommende dage, kan du bladre med pilene til højre og til venstre eller vælge en ugedag fra dropdown-menuen over grafen. Travlheden for de kommende dage er en forudsigelse, der er baseret på, hvor travlt der har været på samme uge dag i de forgangne uger.

På den måde kan man planlægge sit besøg og forsøge at undgå de mest populære dage og tidsrum.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvordan kan Google forudse, hvor mange der er i butikken?

Antallet af kunder i butikken måles ved hjælp af anonyme data, som din mobiltelefon sender til Google. Du sender data om, hvor du befinder dig, hvis du har slået lokalitetstjenester til på din telefon. Ud fra hvor mange telefoner – eller mennesker – der er, beregner Google så, hvor travlt der er. 

Læs mere om