Brug jordbær på 10 forskellige måder
Jordbær med fløde og sukker er enkelt og skønt og går aldrig af mode.
Men jordbærret kan udforskes på mange andre måder. Her giver vi dig 10 gode råd til de dage, klassikeren med jordbær og fløde får fri.
- Salat.Skær
modne jordbær i skiver og dæk bunden af et fad. Hæld balsamico og en
anelse sukker over og lad det trække 10 minutter. Slut af med
friskkværnet peber. - Suppe. Blend 300 gram
jordbær med 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft, skal af en halv citron og
kornene på en kvart vaniljestang. Suppen serveres med det samme med
skyr eller græsk yoghurt på toppen. - Ckokolade. Skyl og
tør jordbærrene fra en bakke grundigt. Smelt 100 gram mørk chokolade i
en skål eller lille gryde i en større gryde med vand på kogepunktet.
Vandet må ikke bulderkoge, så gryner chokoladen. Dyp nederste halvdel af
jordbærrene i chokoladen og læg dem til tørre på et stykke bagepapir. - Ansigtet.
Jordbær renser og trækker huden sammen. En jordbærmaske er god til
fedtet hud med åbne porer. Skyl 5 økologiske jordbær i kogende vand. Mos
bærrene med 2 spsk. yoghurt og bland 2 tsk. honning i. Tilsæt
fintmalede mandler eller mandelmel til massen bliver jævn. Smår
jordbærcremen i ansigtet og vask den af i lunkent vand efter 10
minutter. - Cheesecake. Bland jordbær med rabarberkompot som fyld i cheesecake.
- Dressing.
Blend 100 gram friske søde jordbær med 1 spsk. olie rapsolie og 1 spsk.
hvidvinsedikke + salt og peber. Fordel dressingen over blandet grøn
salat med saltristede mandler. - Tærte. Beklæd en bageplade
med bagepapir og læg et lag optøet butterdej. Dæk dejen med tynde
skiver marcipan. Drys med 1 tsk. revet citronskal. Dæk med tynde skiver
jordbær og drys med lidt hakkede mandler. Dryp med 25 gram smeltet smør. Bag
tærten i 20-25min. i ovnen ved 200 grader. Server tærten lun med
vanilleis. - Drink. Fyld et glas mojito med jordbær i kvarte. Mojito blandes af 4 cl rom,2 cl jordbærsirup, 6 cl danskvand, mynte og lime.
- Marengsbunde. Pisk fløde, kom jordbær i og læg jordbærskummet mellem to marengsbunde.
- Marmelade.
Kog 250 gram rabarber i en spsk. vand under låg i tre minutter. Tilsæt
750 gram jordbær og 3 dl sukker. Mos det hele godt sammen og lad
jordbærmassen koge i 5 minutter. Blend massen med en stavblender til en
fin marmelade. Put jordbærmarmeladen i et rent syltetøjsglas og sæt den
til afkøling.