Brug jordbær på 10 forskellige måder

Nyd dine jordbær til sidste grønne stilk. Put jordbær i drinken, i tærten og salaten og smør dem i ansigtet. Jordbær er både kaloriefattige og har et højt indhold af C-vitamin.

Jordbær dur til andet end at blive overhældt med fløde og drysset med sukker

Jordbær med fløde og sukker er enkelt og skønt og går aldrig af mode.
Men jordbærret kan udforskes på mange andre måder. Her giver vi dig 10 gode råd til de dage, klassikeren med jordbær og fløde får fri.

  1. Salat.Skær
    modne jordbær i skiver og dæk bunden af et fad. Hæld balsamico og en
    anelse sukker over og lad det trække 10 minutter. Slut af med
    friskkværnet peber.
  2. Suppe. Blend 300 gram
    jordbær med 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft, skal af en halv citron og
    kornene på en kvart vaniljestang. Suppen serveres med det samme med
    skyr eller græsk yoghurt på toppen.
  3. Ckokolade. Skyl og
    tør jordbærrene fra en bakke grundigt. Smelt 100 gram mørk chokolade i
    en skål eller lille gryde i en større gryde med vand på kogepunktet.
    Vandet må ikke bulderkoge, så gryner chokoladen. Dyp nederste halvdel af
    jordbærrene i chokoladen og læg dem til tørre på et stykke bagepapir.
  4. Ansigtet.
    Jordbær renser og trækker huden sammen. En jordbærmaske er god til
    fedtet hud med åbne porer. Skyl 5 økologiske jordbær i kogende vand. Mos
    bærrene med 2 spsk. yoghurt og bland 2 tsk. honning i. Tilsæt
    fintmalede mandler eller mandelmel til massen bliver jævn. Smår
    jordbærcremen i ansigtet og vask den af i lunkent vand efter 10
    minutter.
  5. Cheesecake. Bland jordbær med rabarberkompot som fyld i cheesecake.
  6. Dressing.
    Blend 100 gram friske søde jordbær med 1 spsk. olie rapsolie og 1 spsk.
    hvidvinsedikke + salt og peber. Fordel dressingen over blandet grøn
    salat med saltristede mandler.
  7. Tærte. Beklæd en bageplade
    med bagepapir og læg et lag optøet butterdej. Dæk dejen med tynde
    skiver marcipan. Drys med 1 tsk. revet citronskal. Dæk med tynde skiver
    jordbær og drys med lidt hakkede mandler. Dryp med 25 gram smeltet smør. Bag
    tærten i 20-25min. i ovnen ved 200 grader. Server tærten lun med
    vanilleis.
  8. Drink. Fyld et glas mojito med jordbær i kvarte. Mojito blandes af 4 cl rom,2 cl jordbærsirup, 6 cl danskvand, mynte og lime.
  9. Marengsbunde. Pisk fløde, kom jordbær i og læg jordbærskummet mellem to marengsbunde.
  10. Marmelade.
    Kog 250 gram rabarber i en spsk. vand under låg i tre minutter. Tilsæt
    750 gram jordbær og 3 dl sukker. Mos det hele godt sammen og lad
    jordbærmassen koge i 5 minutter. Blend massen med en stavblender til en
    fin marmelade. Put jordbærmarmeladen i et rent syltetøjsglas og sæt den
    til afkøling.

Læs mere om