Børnene bygger pindsvinebo i haven

Børn kan sagtens hjælpe til i haven, og det er lettest, hvis de får opgaver, der siger dem noget. Det kan eksempelvis være at hjælpe havens pindsvin med at få fred og ro til at sove, yngle og gå i hi

Undgå værktøj til ungernes byg-selv-pindsvinebolig

Der findes et hav af tegninger til byg-selv-pindsvineboliger på internettet, og mange af dem er virkelig flotte. Men når der står save, bore og snitte, bliver det et projekt, der kræver voksenhjælp. Det er dog muligt at bygge et pindsvinebo helt uden brug af værktøj. 

Find remedier frem

Først og fremmest skal børnene bruge en kasse, kurv eller lignende, som kan udgøre selve boet. Den kan være af træ eller plast eller andet materiale, der kan tåle vind og vejr.

Dernæst skal der bruges en åbning/indgang. Det er vigtigt, at der er luftcirkulation i boet, da der ellers kan dannes råd og skimmel. Det kan pindsvinene ikke tåle. For at slippe for at skulle save i kassen kan I finde et godt, bredt rør eller nogle mursten, der kan stables til en indgang. 

Det er også vigtigt, at pindsvinet kan grave sig en smule ned, når vejret er koldt, så sørg for blød jord eller løse materialer, dyret kan arbejde med. 

Byg pindsvineboet

Nu kan børnene lægge en dejlig ‘madras’ ud til pindsvinet og bygge bo op om det. Dæk til med jord og blade. Stil gerne en flad vandskål til pindsvinet i nærheden af boet. Sørg for at tjekke, om der er vand, i tørre perioder.
 

Et roligt sted i haven 

Pindsvinet skal have ro, så det er vigtigt, at I har fundet et sted i haven, hvor I ikke kører med græsslåmaskinen, lufter hunden eller spiller bold. Det er en god idé at vælge et sted, der ligger i læ og også gerne lidt i ly under f.eks. en hæk.