9 fulde madskåle - se stor forskel på prisen på forskellige slags hundemad

Hundemad er ikke det rene hundeæde, og er din hund sund og rask, kan du fint droppe dyrlægens dyre dyremad og slå dig på slagtilbuddet fra supermarkedet

Spis bare mad fra supermarkedet

Der er klare krav til, hvad en pose hundemad skal indeholde. Varekravene sikrer, at der er den rette balance mellem fedt, protein og kulhydrater, ligesom hunden også får de rigtige vitaminer og mineraler. Kravene gælder både de dyre mærkevarer hos dyrlægen og supermarkedernes hundemad, så er din hund sund og rask, kan du trygt vælge frit mellem varianterne. Fejler din hund derimod noget, bør du aftale med dyrlægen, om hunden har brug for specialkost.

Må man give hunde raw food?

I de senere år er raw food blevet populært blandt nogle hundeejere. Tanken bag raw food er at fodre hunden med råt kød i stedet for hundemad, der er forarbejdet. Serverer du råt kød for hunden, skal du huske, at hunde ligesom mennesker har brug for en alsidig kost. Din hund skal altså også have mad som grøntsager for at få dækket behovet for vitaminer og mineraler.

23%

af de danske husstande har hund. 18% har kat.

Giv bare hunden rester - men husk en varieret kost

Hunde kan sagtens spise rester fra middagsbordet, hvis du husker, at hunden får varieret kost. Det nytter altså ikke noget med frikadeller og sovs i madskålen hver dag. Du kan eventuelt bruge resterne fra de tobenedes middagsbord som en særlig forkælelse, der supplerer den daglige tørkost. Vil du give din hund rester, så husk, at den skal have mindre af den anden hundemad. Hundemaver er i øvrigt heller ikke glade for stærke krydderier, så drop tacos, thaimad og andet, der har fået en god omgang med krydderibøtten.

Læs mere om