Skal du tilberede eller opvarme mad i mikroovnen er det ikke alle ting, i køkkenet, du må sætte i mikroovnen. Porcelæn og glas må du stort set altid bruge - men se 8 ting, som du bestemt ikke bør bruge i din mikroovn.
Dåser
Dåser er af metal, og du bør ikke bruge metaldåser fra fødevarer, når du tilbereder mad i mikroen.
Yoghurtbægre
Yoghurtbægre er lavet af meget skrøbeligt materiale, og duer kun til kold opbevaring af mejeriprodukter. Du bør derfor heller aldrig bruge yoghurtbægre, når du skal nedfryse madvarer.
Husholdningsfilm
Husholdningsfilm er lavet af en plasttype, der nemt smelter i mikroovnen. Du bør kun benytte mikroovnsfilm, hvis du skal dække maden med film. Enkelte typer af husholdningsfilm kan også bruges i mikroovnen, men det fremgår altid tydeligt på pakken.
Kødbakker
Kødbakker er - ligesom yoghurtbægre - ikke egnet til at anden opbevaring end i køleskabet. Du bør heller ikke bruge bakkerne til opvarmning eller hælde for varm mad i bakken.
Bestik og metal
Mikrobølgeovne tåler ikke, at du putter bestik og metal i ovnen. Måske kan du være heldig, at der ikke sker noget de første gange, du sætter bestik med maden ind i ovnen, men du risikerer at ødelægge ovnens mikrobølgefunktion. Det samme gør sig gældende med riste af metal. De bør heller ikke komme i mikroovnen.
Ler og Fajance
Kopper, skåle eller fade af ler eller fajance går nemt i stykker i mikroen. Det skyldes, at det kan have suget fugt ved opvask - og så sprænges fad eller skåle i mikroovnen.
Skåle og fade af melamin
De kendte Margrethe-skåle er lavet af melamin. Melamin er ikke egnet til så kraftig opvarmning, som sker i mikroovn.
Staniol
Staniol skal du være yderst varsom med i mikroovnen. Du bør kun bruge meget lidt staniol, for eksempel for at dække lidt ben på en kylling. Staniolen skal være mindst 2 centimeter fra kanten - ellers dannes der gnister.
ANNONCE
ANNONCE
Skrevet d. 12. juni 2012, opdateret d. 18. oktober 2018