35 sprøde opskrifter med fennikel
Fennikel, med sin sprødhed og lakridsagtige smag er den perfekt rå i salater. Men kan også sagtens bruge i varme retter. Vi har fundet hele 35 forskellige opskrifter, hvor fennikel giver god smag.
Krydret svinemørbrad og kartoffelsalat med fennikel og æble
Bagt torsk med grillet fennikel og forårsløg
Spidskålsråkost med fennikel, blå ost og pinjekerner
Stegt andebryst med græskarmos og stegt fennikel i æblemost
En ny måde at få and på. Perfekt til efteråret.
Se opskriften
Grillet torsk med fennikel, krydderurtecreme, grønne asparges og peberfrugt
Stegt fisk med wokstegt spinat, fennikel og grillet brød
Stegte fiskefileter med remoulade med fennikel
Krondyrmørbrad med kantareller og fennikel
Grillet ørred eller knurhane i folie
Laks i krydderlage
Fennikel og ærtesalat med baconscones
Lune scones på en halv time. De er i modsætning til mange andre scones også lækre dagen efter både lunede og i madpakken.
Se opskriften
Andelår med grønne linser og fennikel
Server de nystegte andelår hele og husk mange servietter, eller skær kødet i skiver, som vi har gjort her.
Se opskriften
Kornotto med fennikel og gulerod
Kornotto er en nordisk version af den velkendte risotto, blot lavet med perlebyg eller –spelt og nordiske ingredienser som f.eks. dansk Vesterhavsost i stedet for parmesan.
Se opskriften
Arme riddere med laks og lynsyltet fennikel
Herlig morgenmad, som nydes bedst i sengen på en søndag. Arme riddere kan spises med diverse tilbehør, her med en skive laks og fennikel.
Se opskriften
Fennikel-æblesalat
Fennikelsalat fra Middelhavet
Rustik og fyldig salat, der smager af Sydfrankrig. Passer godt til fx grillede lammekoteletter, ristet laks eller ovnstegt kylling. Alene - blot med et stykke brød til – kan salaten fint udgøre en frokost.
Se opskriften
Jordbærsalat med fennikel
Salat med fennikel, parmaskinke og mandler
En lækker salat med grøntsager, nødder og fuldkorn er et sundt og mættende frokostmåltid.
Se opskriften
Grillet laks på spyd med middelhavsgrønt
Fennikelsalat med radiser og dild
Gravad filet med fennikel og sennepsdressing
Grøn salat med rosa grape, agurk, fennikel og chilimandler
Salat med pocheret æg, bacon og brunet smør
Langtidsstegt oksecuvette med rødløg og fennikel
Røget laks med fennikel og rosa grape
Sandwich med roastbeef, fennikel og syltede agurker
Spidskålsråkost med fennikel, blå ost og pinjekerner
Salat med spidskål, æble, fennikel og marinade
Udviklet af Thomas, www.madetmere.dk og Jan, www.jansmadblog.tumblr.com
Se opskriften
Krabbe med kål og fennikel
Sprød og herlig salat af kål med smag af citrus og olivenolie er godt tilbehør til krabbe. Vi drysser tilslut med chorizopølse for at få lidt krydret røgsmag med i retten.
Se opskriften
Spaghetti med muslinger og fennikel
Aftensmad på 10 minutter. Husk, at muslingerne skal sorteres både før og efter tilberedning, for de skal være levende, når de tilberedes, ellers kan du risikere at blive dårlig.
Se opskriften
Helstegt kylling med bacon, fennikel og sorte oliven
Rødkålsråkost med fennikel, appelsin og hvide bønner
Hvid bønnesuppe med tomat, fennikel, squash og flæsk
Rødtunge dampet med citron og fennikel
Stikkelsbærremoulade
En meget utraditionel måde at bruge stikkelsbær på, men de let umodne bær har en rigtig skøn, syrlig smag, som fungerer som rigtig godt alternativ til syltesager. Denne remoulade er frisk og let med god smag og knas fra frisk fennikel.
Se opskriften


































